Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herola kuudes Holmenkollenilla – Norjan Riiber ylivoimaiseen voittoon

Ilkka Herola oli kuudes yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa Holmenkollenilla. Herola oli mäen jälkeen 12:s, mutta nousi hiihto-osuudella hyvin. Kuudes sija sivuaa Herolan kauden kolmanneksi parasta sijoitusta maailmancupissa.

– Tuollaisella keskinkertaisella hypyllä tuo on aika lailla se maksimaalinen tulos. Päivässä oli se positiivista, että hiihto oli oikein hyvän tuntuista, Herola totesi tiedotteessa.

Kisan voitti ylivoimaisesti Norjan Jarl Magnus Riiber. Uransa 54. cup-voiton ottanut Riiber johti mäen jälkeen jo 1.19 minuutilla ja tuli 10 kilometrin hiihdon jälkeen maaliin lähes kaksi minuuttia ennen toiseksi sijoittunutta Saksan Julian Schmidiä. Maailmancupin kärkimies, Itävallan Johannes Lamparter oli kolmas.

Otto Niittykoski oli mäessä 45:s eikä startannut hiihto-osuudelle.

Yhdistetyn naisilla säväyttävä tempaus - "parrat ja viikset" viestivät olympiapääsyn puolesta

Yhdistetyn naisten maailmancup päättyi Norjan Gyda Westvold Hansenilta täydellisesti. Hän voitti Holmenkollenilla kisatun kauden kymmenennen ja viimeisen osakilpailun, kuten voitti yhdeksän edellistäkin. Kun mukaan lasketaan maailmanmestaruus Planicassa, 20-vuotias Hansen voitti kauden kaikki 11 henkilökohtaista kisaa.

Naiset kilpailivat ensimmäistä kertaa yhdistetyssä Holmenkollenilla. Kollenin kisaa ennen nähtiin mielenkiintoinen mielenilmaus, kun yhdistetyn naiskilpailijat olivat piirtäneet kasvoilleen partaa tai viiksiä. Kyseessä oli viesti siitä, että naisten yhdistetty halutaan olympialajiksi Italiaan 2026. Kansainväliseltä olympiakomitealta KOK:lta ei ole saatu hyväksyntää.

– He halusivat osoittaa, että haluavat olla osana olympialaisia 2026. Sitä, että sukupuolten erot olympialaisissa pitäisi saada päättymään ja että he voivat olla miesten ohella mukana 2026. Heillä oli tapaaminen KOK:n kanssa eilen, Norjan maajoukkuevalmentaja Ivar Stuan sanoi Norjan yleisradiolle NRK:lle.

Norjan kärkiurheilijoihin lajissa kuuluva Mari Leinan Lund kertoi NRK:lle, että tapaaminen KOK:n kanssa oli "hieman tuskallinen".

– Hän (KOK:n lajijohtaja Kit McConnel) sanoo, että luultavasti emme saa olympialaisia 2026. Vuoden 2030 kisoihin ovi olisi sitten auki. Emme ole kuitenkaan luopuneet toivosta vuoden 2026 osalta, Lund kertoi.