Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Levypalloissa kunnostautunut Lauri Markkanen vietti kauden heikointa heittoiltaansa – "Joukkuetoverit antoivat hänelle tukea"

Koripallon NBA:n tähdistötasolle noussut Lauri Markkanen vietti tämän kauden selvästi heikointa heittoiltaansa, kun Utah Jazz kaatoi Charlotte Hornetsin 119–111 ja nappasi toisen peräkkäisen vierasvoittonsa. Reilut 35 minuuttia pelannut Markkanen teki ottelussa 13 pistettä, keräsi 13 levypalloa ja antoi kolme syöttöä.

Utahin suomalaistähden heittojyvä oli pahasti hukassa, sillä Markkanen upotti 22:sta pelitilanneheitostaan vain kolme. Yhdeksästä kolmosyrityksestä yksi osui koriin, mutta kuusi vapaaheittoaan Markkanen säkitti virheettömästi.

Utahin syömähammas ottelussa oli 22-vuotias pelinjohtaja Talen Horton-Tucker, joka hurjasteli 37 pistettä, 10 syöttöä ja 8 levypalloa. Tulokassentteri Walker Kessler teki myös tupla-tuplan 17 pisteellään ja 16 levypallollaan. Takamiehet Jordan Clarkson ja Collin Sexton olivat edelleen Utahin poissaolijoiden listalla.

– Meillä oli paljon pelaajia, jotka pelasivat hyvin. Lauri joutui ponnistelemaan tänään kentällä, mutta hänen joukkuetoverinsa antoivat hänelle tukea. Mielestäni Lauri pelasi hyvän pelin, kun katsoi hänen heittojaan ja hyökkäyksiään. Ne eivät vain muuttuneet tällä kertaa pisteiksi, Utahin päävalmentaja Will Hardy sanoi lehdistötilaisuudessa.

Markkanen on viime kuukaudet ollut huimassa vireessä, ja nyt hän jäi tämän kalenterivuoden puolella vasta toista kertaa alle 20 pisteeseen. Illan pistepotti 13 sivusi suomalaisen tämän kauden matalinta pistelukemaa yksittäisessä ottelussa.

Horton-Tucker sai palkintonsa

Hardy kertoi olleensa läpi kauden erittäin vaativa illan tähteä Horton-Tuckeria kohtaan.

– Hän tietää, että se johtuu siitä, että uskon häneen ja hänen kykyihinsä. Hän on yhä erittäin nuori pelaaja ja pelasi kauden parhaan pelinsä. Kauden aikana hän on ollut välillä ulkona kokoonpanosta, mutta hän ei ole koskaan valittanut, vaan on tehnyt kovasti töitä, Hardy sanoi.

Voitolla läntisen lohkon kymmenennelle sijalle noussut Utah päättää vieraskiertueensa tiistaiyönä Suomen aikaa Miami Heatin vieraana.