Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tero Seppälä nousi Oslon takaa-ajossa kymmenenneksi, Suvi Minkkinen jatkoi Suomen hienoa kisapäivää uransa parhaalla cup-sijalla

Suomen ampumahiihtäjien kokonaispanos kääntyi vahvasti kiitettävän puolelle maailmancup-kauden toiseksi viimeisenä kilpailupäivänä Oslon Holmenkollenilla, kun Tero Seppälä sivusi kauden parasta tulostaan takaa-ajon kymmenennellä sijallaan ja Suvi Minkkinen otti pikakisassa koko cup-uransa parhaan sijoituksen yltämällä 11:nneksi.

Takaa-ajossa 12 pykälää nousseen Seppälän tulos olisi voinut olla vieläkin parempi ilman viimeisen ampumapaikan sakkoa, joka oli suomalaiselle kisan toinen. Seppälän kausi on ollut rikkonainen, mutta kauden loppusuoralla kunto on kova: Seppälä oli nimittäin takaa-ajon toiseksi nopein hiihtäjä.

– Oli hyvä kisa. Sukset toimivat ja hiihto kulki. Ammuntaankin olen tyytyväinen. Taso on kova, ja melkein pitäisi nollat ampua, jos mielisi paremmille sijoille. Vaikka hiihto kulki tosi hyvin, tänään vähän jäin penkalla, Seppälä totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Seppälälle sijoitus oli tämän maailmancup-kauden parasta antia. Suomalainen ylsi helmikuussa Oberhofin MM-kisojen yhteislähdössä samaiselle kymppisijalle.

Otto Invenius, 22, jatkoi mainiota kisaviikkoaan sijoittumalla neljästä sakostaan huolimatta 22:nneksi. Invenius pääsi kisaan 12. sijalta pikakisan erinomaisen onnistumisen jälkeen.

– Tänään oli raskas olosuhde, mikä oli toki kaikille sama. Pystyammunta vähän takkusi, mutta muuten hyvä veto, Invenius kertasi.

Norjan hiihtohirmu Johannes Thingnes Bö jatkoi ylivoimaansa ottaen leikitellen voiton ennen Ranskan Quentin Fillon Mailletia ja maanmiestään Sturla Holm Lägreidiä. Olli Hiidensalo nousi 30:nneksi, Jaakko Ranta oli 54:s.

Minkkinen ja uransa päättävä Kinnunen loistovireessä

Suvi Minkkinen jatkoi Holmenkollenilla hienoa suomalaispäivää ottamalla naisten pikakilpailussa uransa parhaan maailmancupin sijoituksensa. Minkkinen ampui varmaan tyyliinsä nolla sakkoa ja oli lopputuloksissa komeasti 11:s.

Minkkinen oli aiemmin yltänyt cupissa parhaimmillaan 15. sijalle, jonka hän otti Kontiolahden takaa-ajokisassa kauden alussa. Oberhofin MM-kisojen normaalimatkalla Minkkinen oli puhtaan ammunnan siivittämänä kahdeksas.

Uransa tähän kauteen päättävä Saksan Denise Herrmann-Wick nappasi pikakisan voiton ennen Ruotsin Hanna Öbergiä ja Anna Magnussonia. Minkkisen ero saksalaisvoittajaan oli minuutin luokkaa. Ranskan Julia Simon varmisti viidennellä sijallaan kokonaiskilpailun voiton.

Myös Suomen Nastassia Kinnunen päättää uransa Holmenkollenilla useiden lajihuippujen ohella, ja valkovenäläissyntyinen onnistui päätössprintissään tyylikkäästi. Yhden sakon ampunut Kinnunen, 38, oli kisassa 19:s jääden Minkkisestä vain seitsemän sekuntia.

Erika Jänkä oli tulosliuskalla 45:s. Maailmancupin suomalaisdebytanteista Sonja Leinamo ylsi 76:nneksi ja Noora Kaisa Keränen 90:nneksi.

Pikakisa piti järjestää alun perin perjantaina, mutta kilpailua siirrettiin sankan sumun takia vuorokaudella eteenpäin. Naiset eivät kilpaile takaa-ajoa kauden päätösviikonloppuna, sillä cup-kausi päättyy sunnuntaina yhteislähtöihin.