Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tappara voiton päähän välieristä, KooKoon viime kevään sensaatiovahti Malik loisti Tampereella

Kaksi peräkkäistä selkäsaunaa Tapparalta saanut KooKoo nousi jaloilleen puolivälierien kolmanteen kohtaamiseen Tampereen areenassa, mutta joutui taipumaan 1–2-jatkoaikatappioon ensimmäisessä jatkoerässä.

Tapparan voittomaalin ajassa 71.09 viimeistellyt Marcus Davidsson nosti hallitsevan Suomen mestarin samalla 3–0-johtoon ottelusarjassa ja yhden voiton päähän välieristä.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo haki viimeistä herätystä ottelusarjaan maalivahtia vaihtamalla. Viime kevään sensaatiovahti Nick Malik, 20, nousi tämän kevään pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa avaukseen ja antoi KooKoolle mahdollisuuden kamppailla voitosta 38 torjunnallaan.

– Malik oli loistava. Hän oli se viimeinen lukko, joka piti meitä elossa ja tuloksessa kiinni, KooKoon päävalmentaja Olli Salo sanoi.

– (Tappio) ärsyttää jätkien puolesta, he laittoivat koko sielun todellakin peliin, Salo lisäsi.

Unelma-alun Kasperi Ojantakasen maalilla otteluun saanut KooKoo nollasi Tapparan pelätyn ylivoiman Tampereella peräti kuusi kertaa, mutta hyökkäyspeli sakkasi. Kanadalaispuolustaja Charle-Edouard D’Astous hukkasi rangaistuslaukauksenkin päätöserän puolivälissä.

– Tänään oli paljon henkien taistelua ja momentumin käännöksiä. Mutta me oltiin kärsivällisiä. Oltaisiin jaksettu mennä vaikka huomiseen asti, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi.

Tappara voi varmistaa välieräpaikkansa neljännellä voitolla jo perjantaina Kouvolassa.