Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukko-vahdin karmea alku päästi HIFK:n karkumatkalle, jota kotijoukkue ei enää kuronut kiinni

Rauman Lukko aloitti kolmannen puolivälieräottelun HIFK:ta vastaan mallikkaasti. Antti Saarela ohjasi Lukon johtoon ajassa 5.21. Tuolloin ei näyttänyt siltä, että HIFK ottaisi 5–3-vierasvoiton ja etenisi 3–0-tilanteessa voiton päähän välieristä.

Avauserän alussa torjunnat olivat 0–4, eli Artjom Zagidulin ei ollut joutunut torjumaan Lukon maalilla vielä kertaakaan.

Seuraavat maalit menivätkin vieraille, kun Otto Paajanen, Sebastian Dyk ja Kristian Vesalainen onnistuivat. Tämä riitti Lukon venäläisvahdille. HIFK:n neljästä laukauksesta kolme meni sisään.

Zagidulinin torjuntaprosentti jäi surkeaan lukemaan 25,00. Vastapäädyssä Roope Taposelle merkattiin avauserään kymmenen torjuntaa, ja Lukon maalille ajassa 14.21 tullut Samuel Jukuri ei torjunut kertaakaan.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta varsinkaan Lukkoa ei voinut yrityksen puutteesta moittia. Mutta pitkään vaivannut maalinteon kirous vain näkyi jatkuvan.

Päätöserässä taas verkot heiluivat, kun Iiro Pakarinen siirsi vieraat 4–1-johtoon. Sitten heräsi pitkään varjojen mailla haahuillut Jere Karjalainen, joka teki alivoimalla kavennuksen. Mutta sen perään Pakarinen neppasi yv-maalin. Karjalainen kavensi vielä Lukon pelatessa ilman maalivahtia, mutta ottelusarjan kolmas voitto meni HIFK.lle. Näin perjantaina Helsingissä on katkon paikka.

Kahden maalin Pakarinen tiivisti illan seuraavasti:

– Lukko oli alkuun kova, mutta sitten saimme oman pelimme rullaamaan. Meiltä sekä hyvää alivoimaa että ylivoimaa, kehaisi Pakarinen.

Maalejaan ei mies halunnut korostaa.

– Ensimmäiseen sain Eetu Koivistoiselta hyvän syötön, ja toinen oli sellainen pomppu.

Pakarisen mukaan HIFK lähtee perjantaihin vielä nostamaan tasoaan.

– Pelataan se ottelun alkukin paremmin.