Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HJK:n suosikkiasema ei horju – "Kun pelaa Klubissa, paineet pitää osata käsitellä"

Helsingin Jalkapalloklubi lähtee jälleen kerran selkeänä mestarisuosikkina miesten liigakauteen, joka pyörähtää ensi viikolla käyntiin.

Jalkapalloliigan kyselyssä 12 päävalmentajasta peräti 11 ennakoi helsinkiläisseuran voittavan mestaruuden. Yhtä monesta kapteenista kymmenen nimesi HJK:n alkavan liigakauden ykköseksi.

– Kun pelaa Klubissa, paineet pitää osata käsitellä. Ei se sen enempää näy arjessamme, pieni paine on vain tervetullutta. Olemme asemamme pelaamalla ansainneet, ja asema pitää todistaa uudestaan joka vuosi, HJK:n kapteeni Miro Tenho sanoo.

HJK:n kovimmiksi uhkaajiksi ovat ennakkoon tyrkyllä ainakin Honka ja KuPS. Asetelmat ovat pysyneet pitkälti samoina viime vuodesta, sillä HJK on hallitseva mestari, KuPS hopearyhmä ja Honka pronssijoukkue.

Kolmikon imuun iskevät ennakkoarvioissa ainakin SJK ja Jarkko Wissin päävalmentajakseen palkannut Inter.

HJK on osoittanut vaarallisuuttaan jo talvella, sillä se on edennyt liigacupissa finaaliin. Tulevana lauantaina pelattavassa loppuottelussa helsinkiläisjoukkue saa vastaansa AC Oulun.

– Tekemisemme on näyttänyt hyvältä. Olemme olleet tosi vauhdikkaita ja tehneet aika paljon maaleja, sanoo keskuspuolustaja Tenho, joka oli osan talven peleistä sivussa.

HJK:lla selvästi suurin budjetti

Helsinkiläisseuran asema näkyy myös budjeteissa. HJK on ilmoittanut kauden pelaajabudjetikseen 2,1 miljoonaa euroa. Seuraavaksi suurimmat pelaajabudjetit ovat KuPSilla ja Hongalla, miljoona euroa kummallakin. Pienimmät pelimerkit on kertonut IFK Mariehamn, jonka pelaajabudjetti on 584 599 euroa.

HJK:n pelaajamateriaali on laadukas ja laaja. Tulijoita ovat muun muassa kreikkalainen Georgios Kanellopoulos, Huuhkajiin noussut Tuomas Ollila, Ilveksestä lainalta palannut Kai Meriluoto ja Helsingborgista lainalla jatkava Lucas Lingman.

– Pystymme käyttämään rotaatiota aika paljon pelistä toiseen ja vaihtamaan pelien sisällä. Viime kädessä se on paljon siitä kiinni, että pitää onnistua, kun pääsee kentälle, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi tiistaina liigakauden avaustilaisuudessa Helsingissä.

KuPSissa ovi käynyt

KuPSista on poistunut viime kauden jälkeen useita laatupelaajia: Diogo Tomas, Janis Ikaunieks, Tim Väyrynen, Paulo Ricardo ja niin edelleen. Saapuneiden listalla ovat muun muassa hyökkääjä Jasse Tuominen ja keskikenttäpelaaja Urho Nissilä, jotka ovat tuttuja nimiä myös maajoukkueesta. Nissilän sopimus ulottuu vain heinäkuun loppuun.

Myös HJK:sta on lähtenyt pitkä lista tekijämiehiä, kuten Santeri Väänänen, Casper Terho, Arttu Hoskonen, Murilo ja Conor Hazard.

– Paljon puhutaan lähteneistä pelaajistamme, mutta jos katsotaan vaikka HJK:n lähteneitä, siitä listasta ei jostain syystä puhuta mitään, KuPSin päävalmentaja Pasi Tuutti ihmettelee.

Tuutti on ensimmäistä kauttaan KuPSin päävalmentajana.

– Paineita minulla ei ole. Jos pystyn luomaan riittävän vaativan ja psykologisesti turvallisen ilmapiirin, en näe mitään syytä, mikseivät pelaajat olisi parhaimmillaan ja joukkue menestyisi, Tuutti sanoo.

Liigakauden avauskierroksella 5. huhtikuuta HJK isännöi Honkaa, IFK Mariehamn Ilvestä, KTP AC Oulua, KuPS Interiä, SJK Hakaa ja VPS FC Lahtea. KTP on nousijaseura.