Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muodostelmaluistelun MM-kulta Kanadaan, hopea ja pronssi Suomeen

Kanadalainen joukkue Les Supremes piti suomalaishaastajat takanaan ja uusi viimevuotisen mestaruutensa muodostelmaluistelun MM-kisoissa Yhdysvaltain Lake Placidissa. Suomen Helsinki Rockettes sijoittui toiseksi ja Team Unique oli kolmas.

Kisa oli hyvin tiukka. Les Supremes keräsi loppupisteet 240,98, Rockettes 1,42 pistettä vähemmän. Team Unique jäi mestariryhmästä 3,3 pistettä. Kaikki mitalistit ylsivät MM-jäällä kauden ennätyspisteisiinsä.

Rockettes teki vapaaohjelmastaan vahvan ja tarkan, mutta yksi kaatuminen siirtymässä verotti tuloksesta pisteen. Valmentaja Kaisa Arrateig harmitteli paitsi kaatumista, myös ääntä hallissa.

– Minua jäi häiritsemään, ettei jäähallissa ollut riittävän voimakasta äänentoistoa. Tytöt tekivät hienon työn, mutta musiikki, jonka tukea luistelussa tarvitaan, soitettiin todella hiljaa. Selkeästi jäähalli myös eli kanadalaisten mukana, ja me olimme altavastaajina, Arrateig kertoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

– Kaatuminen, joka johtui liian tiiviiksi jääneestä muodostelmasta noston jälkeen ja toisen tytön kompastumisesta siksi toisen jalkoihin, oli tietysti harmillinen. Siihen taisi kulta mennä tällä kertaa.

Team Unique oli vapaaohjelman kakkonen Les Supremesin jälkeen, mutta sijaa se ei riittänyt nostamaan. Valmentaja Mirjami Penttinen iloitsi silti pronssistakin.

– Olen todella tyytyväinen saavutuksiimme, sillä joukkueemme oli viime vuonna SM-nelonen ja nyt Suomen mestari ja MM-pronssimitalisti, Penttinen sanoi tiedotteessa.

– Vaikka minulla on ollut hyviä ja ihania joukkueita, näin hyvää joukkuetta taidollisesti minulla ei ole koskaan ollut. Siksi tähän kauteen oli helpompi lähteä. Tässä on ollut hyvä hengittää niin luistelijoiden kuin valmentajien.

Edellinen MM-kultaa voittanut suomalaisjoukkue on Marigold IceUnity, joka juhli maailmanmestaruutta Tukholmassa vuonna 2018. Rockettes on voittanut MM-kultaa kolmesti, vuosina 2008, 2010 ja 2011. Team Unique voitti maailmanmestaruuden vuonna 2013.

Kaikkiaan Suomi on saavuttanut 29 mitalia MM-muodostelmaluistelussa. MM-kilpailuja on lajissa järjestetty 22 kertaa.

- - - - - -

Uutista on korjattu klo 10.59. MM-kisat on järjestetty 22 kertaa, ei 20 kertaa