Itä-Hämeen tilaajat pääsevät katsomaan Peliittojen otteluita suorana ESS.fissä

Peliitat on avannut kauden kahdella jatkoaikatappiolla. Perjantaina Kajaanissa on jälleen tarjolla kolme sarjapistettä. Tuomo Seppänen

Kimmo Kangas

Itä-Häme tarjoaa tilaajilleen entistä enemmän sisältöä verkossa. Perjantaista alkaen kaikki Itä-Hämeen tilaajat voivat katsoa valikoituja Peliittojen vieraspelejä Mestiksessä kerran kuussa Etelä-Suomen Sanomien verkkosivujen kautta.

Kaikilla Itä-Hämeen paperi-, digi- ja yhdistelmätilaajilla on oikeus myös ESS.fin maksullisiin sisältöihin, eli pelit ovat katsottavissa ilman eri maksua.

Myös Pelicansin A-nuoret verkossa

ESS aloittaa Peliittojen Mestis-pelien lisäksi lähetykset myös Pelicansin A-nuorten SM-liigan vieraspeleistä. Ruutu+:n lähetyksiä joukkueiden vieraspeleistä on luvassa kerran kuukaudessa.

– Suoratoistojen suosio verkossa kasvaa jatkuvasti, joten meille on luontevaa olla tässä kehityksessä mukana. Paikallisjoukkueiden pelejä esittämällä voimme tarjota tilaajillemme sellaista sisältöä, jota meiltä toivotaan, sanoo Mediatalo ESA:n sisältöjohtaja Markus Pirttijoki.

Ensimmäinen lähetys on luvassa jo huomenna perjantaina, kun Peliitat kohtaa kauden kolmannessa ottelussa Kajaanissa Hokin. Peliitat on aloittanut kauden kahdella jatkoaikahäviöllä, kun taas Hokilla on koossa kaksi voittoa, joista toinen jatkoajalla.

Selostettuja otteluita

Itä-Hämeen tilaajat pääsevät katsomaan pelilähetyksiä osoitteessa www.ess.fi/jaakiekko. Otteluista julkaistaan pelipäivän aamuna verkossa ennakkojuttu, jonka kautta varsinainen lähetys on katsottavissa.

Pelit näkyvät Etelä-Suomen Sanomien verkkosivuilla Nelonen Median kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen ansiosta. Sopimus kestää kauden 2019–2020 runkosarjan loppuun.

Mestiksen ottelut ovat selostettuja, A-nuorten otteluista lähetykset toteutetaan niin sanotulla fanikameralla eli ilman selostusta.

– Seuraamme mielenkiinnolla, millaisen vastaanoton suorat pelilähetykset saavat. Sen kokemuksen pohjalta voimme suunnitella tulevaisuutta ja esitettävien pelien mahdollista lajikirjon kasvattamista, Pirttijoki sanoo.

ESS:n verkossa nähtävät ottelut on toistaiseksi päätetty vuoden loppuun saakka. Herkkupala on luvassa esimerkiksi joulukuun 13. päivä, kun Pelicansin A-nuoret kohtaavat Helsingin IFK:n. Pelicansissa pelannut huippulupaus Brad Lambert siirtyi täksi kaudeksi HIFK:iin jonkinmoisen kohun saattelemana.

Ohjelmassa kuusi ottelua

Pelicansin A-nuoret ovat aloittaneet sarjassaan väkevästi ja ovat sarjataulukossa toisena. Pelicansin hyökkääjä Juuso Jämsen valittiin A-nuorten SM-liigan syyskuun pelaajaksi.

ESS.fi:n otteluohjelma syyskaudella: 4.10. klo 18.30 Kajaanin Hokki – Peliitat, 13.10. klo 17 Jukurit – Pelicans A, 6.11. klo 18.30 KOOVEE – Peliitat, 16.11. klo 12.30 Sport-Pelicans A, 4.12. klo 18.30 TUTO Hockey – Peliitat, 13.12. klo 18.30 HIFK – Pelicans A.

Keskustelu