Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinolan uudet frisbeegolfradat ovat aloittelijaystävällisiä

Heinolan uudet frisbeegolf-radat avataan virallisesti lauantaina avajaiskilpailun myötä. Kentät ovat toki olleet jo tovin kaikkien halukkaiden pelattavissa, mikä on lajille tyypillistä, sillä kentälle voi lähteä aikaa varaamatta tai rahapussia kaivamatta. Viimeisetkin alueopasteet laitetaan paikoilleen ennen avajaiskisaa.

Kirkonkylän liikuntahallin takana olevaan metsikköön rakennettiin aloittelijatason rata, jonka kaikki kuusi väylää ovat lyhyitä ja helppoja. Se soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi koululaisille ja lajiin tutustujille.

Kumpeli Discgolfparkin yhdeksänväyläinen rata on astetta vaikeampi mutta silti aloittelija- ja amatööriystävällinen.

Kolmas uusi rata on täysimittainen 18-väyläinen amatöörirata, joka rakennettiin frisbeegolfväelle tuttuun ympäristöön Kippasuolle pro-radan viereen jäähallin ja Itä-Häme-talon väliselle alueelle.

Uudet radat ovat erityisesti aloittelijoiden mieleen, sillä Heinolan perinteinen pro-rata on muotoutunut vuosien varrella taitavimmillekin pelaajille haastavaksi, mikä oli eräs tärkeimmistä syistä uusien helpompien ratojen rakentamiseen.

Usein puhutaan matalan kynnyksen lajeista, mutta frisbeegolfissa kynnys on hiottu olemattomiin. Käytännössä pelaaja tarvitsee vähimmillään vain kympin frisbeen ja ainakin jonkinlaisen liikuntakyvyn.