LDG rakentaa kolme uutta frisbeegolfrataa

Lords of DiscGolfin puheenjohtaja Jere Pohjankoski on ollut mukana suunnittelemassa kahta uutta frisbeegolfrataa Heinolaan. Heini Kuusela

Risto Pohjanen

Heinolalainen frisbeegolfseura Lords of DiscGolf rakentaa Heinolaan kolme uutta frisbeegolfrataa. Ratojen pitäisi olla valmiit lokakuuhun mennessä.

Uudet radat rakennetaan Kirkonkylään koulun ja liikuntahallin ympäristöon, Niemelään Muonamiehenraitin molemmin puolin sekä Kippasuolle Itä-Häme-talon, latumajan ja jäähallin väliselle alueelle.

LDG:n puheenjohtajan Jere Pohjankosken mukaan uudet radat ovat Heinolassa tarpeen, sillä nykyistä Kippasuon rataa on vuosien varrella muutettu aloittelevien pelaajien kannalta liian vaikeaksi. Toinen syy on lajista kiinnostuneiden ja lajin harrastajien määrän lisääntyminen.

- Nykyisellä Kippasuon radalla oppii kyllä pelaamaan, mutta jo heti 150-metrinen avausväylä voi viedä pelaajalta fiiliksen, jos korille pääsee vasta kymmenennellä heitolla.

Liitokiekkoseuran hanke on kevään aikana hyväksytty Päijänne-Leader hankkeeksi, mikä mahdollisti niin sanotun Leader-rahoituksen ratojen rakentamiseksi. Leader-tuki on EU:n ja valtionrahoitusta, ja sen on LDG:lle myöntänyt Hämeen ely-keskus. Leader-rahoitus kattaa ratojen rakentamisen kustannuksista noin kaksi kolmasosaa, yksi kolmasosa jää seuran maksettavaksi.

Kommentoi

Palvelut