Peliitat suisti Hokkin karsintasarjaan

Kiekko ohitti Henri Ruotsalaisen mailan ratkaisevalla hetkellä. Tuomo Seppänen

Tuomo Seppänen

Peliitat pelaa Mestiksen toiseksi viimeistä runkosarjan kotipeliään illan sarjakierroksella. Painetta otteluun tuo se, että voitolla Peliitat on mitä todennäköisimmin mukana playoff-peleissä. Myös illan vastuksella, Kajaanin Hokkilla on paine päällä, sillä voitolla joukkue kipuaisi pois karsintasarjan paikalta. Juuso Perttilän hattutemppu vei Peliitat voittoon lukemin 4-0(0-0,1-0,3-0).

Lauantaisen pelin avauserä vanheni vieraskomennossa. Peliittojen peli jäi aavistuksen verran vajaaksi. Esitystä voisi kuvailla huolimattomaksi. Isännät sai kertaalleen kiekon vastustajan ylärimaan, mutta sen vaarallisempia paikkoja ei luotu. Omassa päässä pystyttiin pitämään vastustaja poissa parhailta paikoilta.

Ottelun ilme muuttui rikkinäiseksi kakkoserässä. Pelin tärkeys alkoi näkymään nahisteluna ja rangaistuksia jaettiin. Peliittojen Juuso Perttilä iski sekunti sen jälkeen kun yksi Peliittajäähy umpeutui. Ajassa 35:08 syntyneen johtomaalin syötti Ilari Metsola.

Päätöserän ensimmäinen puolisko noudatteli ottelun yleistä suuntaa, mutta sitten alkoi kakkosketjun show. Juuso Perttilä osui ajassa 50:07 Henri Fominin ja Jaakko Lantan syöttelystä. Perttilä sinetöi hattutempun kaksi minuuttia myöhemmin. Tälläkin kertaa esityöstä vastasi sama kaksikko, mutta toisessa järjestyksessä. Peliittojen kultakypärä Tuukka Rajamäki kaunisteli loppunumerot tyhjiin viimeisellä minuutilla. Nollapelin pelannut maalivahti Timo Niemi oli omalta osaltaan voiton takuumiehenä 42 torjunnallaan.

Keskustelu