Peliittojen voittoputki venyi kahdeksaan

Johan Elfvengren ja Jesse Peltonen pääsivät avopaikkaan, mutta kiekko ei maaliin asti ehtinyt. Tuomo Seppänen

Tuomo Seppänen

Peliitat palasi maaottelutauolta pirteästi. Pelicansin pelaajapulan vajentama heinolalaisjoukkue haali apuja myös Kouvolasta ja se kannatti. KooKoosta lainattu Veeti Vainio teki isäntien ensimmäisen ja johdatti joukkueen johtoasemissa ensimmäiselle erätauolle. Peliitat ei sen koommin paikastaan luopunut ja heinolalaisten kahdeksas peräkkäinen voitto kirjattiin numeroin 5-2 (2-1,1-0,2-1).

Iisalmen Peli-Karhut vastasi perjantain ensimmäisestä maalista. Peliittamaalia vartioiva Lassi Yrjölä nöyrtyi ajassa 06:26. Useita tekopaikkoja avauserässä luonut Peliitat pääsi tasoihin, kun Vainio tykitti B-pisteen kaarelta ajassa 15:59. Johtoon isännät takoi Eetu Elo reilu minuutti ennen erätaukoa.

Toinen erä alkoi isäntien tahtiin. Ilari Metsola tykitti siniviivalta takalaitaan ja Niko Kivelä oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja sutaisi paluukiekon reppuun. Peliittojen kolmannesta sai Christian Silfver toisen syöttöpisteen.

Loppuerästä otteet kovenivat ja isännille puhallettiin neljä kakkosta ja vierailijalle kaksi. Peliittojen alivoima toimi, eikä takaiskuja tullut, vaikka joukkue pelasi kertaalleen minuutin verran kolmella viittä vastaan.

Tiukka tuomarilinja jatkui päätöserässä ja jäähyjä sateli etupäässä isännille. Peliitat jatkoi hyvää ja tehokasta peliään. Silfver latoi reboundin maaliin ajassa 47:08 kultakypärä Henri Fominin ja Juuso Perttilän esityöstä. IPK kavensi minuutti myöhemmin, mutta Peliitat otti luulot pois tehtaillen illan toisen tasavajaalla syntyneen maalin komean kuvion päätteeksi. Loppunumerot takoi Tuukka Rajamäki Veeti Vainion ja Perttilän syöttelystä.

Peliittojen urakka jatkuu heti lauantaina vieraspelillä sarjassa kolmantena olevaa Joensuun Jokipoikia vastaan. Kotihallin kaukaloon joukkue kapuaa sitten tulevana keskiviikkona saaden vastaansa sarjakakkosen TuTon.

Etusivulla nyt

 1. Moskovassa alkaa ulkonaliikkumiskielto
 2. Britannian näkymä synkkenee – paluu normaaliin voi kestää puoli vuotta
 3. Espanjan koronakuolemissa taas uusi ennätys – Kiinassa tartunna vähenevät
 4. Sää kylmenee koko maassa – lunta voi tulla Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa
 5. Uutissuomalainen: Keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät valmiita liikkumisrajoitusten kiristyksiin
 6. Liikkumisrajoitusten tiukennus jakaa puolueita – keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja vihreät valmiita kiristyksiin
 7. Saksan Hessenin osavaltion talousministeri on kuollut – koronakriisin kanssa paininut poliitikko löytyi junaradan varrelta
 8. Niinistö myönsi esittäneensä kriisiryhmän perustamista, Iltalehti oikoi omaa uutistaan
 9. Teppo Koskisen uutisanalyysi: Matka lähikauppaan voi pidentyä kymmenellä kilometrillä ja halkovarasto sijaita näköetäisyydellä mutta väärällä puolella rajaa - rajan sulkeminen teki elämästä vaikeaa tavalla, joka vaatii järeitä perusteluita
 10. Sisiliassa köyhät ihmiset yrittävät varastaa ruokaa kaupoista – Grönlannin pääkaupungissa kiellettiin viinan myynti
 11. Poliisi tarkisti yli 16 000 ajoneuvoa Uudenmaan-valvonnan ensimmäisenä päivänä – "Joukossa on ollut sellaisia, että vähän kuin kokeillaan"
 12. Kubrickin ja Lynchin elokuviin musiikkia tehnyt puolalainen säveltäjä kuoli
 13. Israelin hallitusneuvottelut lähellä ratkaisua
 14. Suomeen palaa tuhat matkustajaa päivässä – määrä vähenee kaiken aikaa
 15. 29.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 27 - epidemiatilanne ollut viikonloppuna rauhallinen

Näytä lisää