Niko Ranta-aho on myöntänyt Katiska-huumejutussa pääosin kaikki häneen kohdistetut syytteet – "Hän on kovin pahoillaan näistä ri

Katiska-huumejutun toinen pääsyytetty, huumeorganisaation johtamisesta epäilty Niko Ranta-aho on myöntänyt pääosin kaikki häneen kohdistetut syytteet, kertoo Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma.

– Se on häntä pidemmän aikaa vaivannut, ja hän tuli maanantaina siihen tulokseen, että haluaa selvittää asiansa ja omat tekemisensä, Kaitaluoma sanoi STT:lle keskiviikkona.

– Hän on kovin pahoillaan näistä rikoksista ja siitä, että on lukuisia ihmisiä tähän sekoittanut ja aiheuttanut heille vaikeuksia.

Oikeudenkäynnissä oli keskiviikkona määrä olla liuta kuulemisia, mutta oikeus perui ne. Kaitaluoman mukaan Ranta-ahoa aiotaan nyt kuulla uudestaan esitutkinnassa, minkä jälkeen oikeudenkäynti jatkuu.

Jutun syyttäjä Heli Vesaaja kommentoi oikeudenkäynnin käännettä lyhyesti tekstiviestillä.

– Voin vahvistaa, että Niko Ranta-aho on ilmoittanut muuttavansa vastaustaan häneen kohdistettuihin syytteisiin. Syyttäjien pyynnöstä häntä kuullaan uudelleen lisätutkinnassa. Asia on siltä osin esitutkintavaiheessa, joten laajemmin en voi asiaa tässä vaiheessa kommentoida, Vesaaja viestitti.

Uusissa etsinnöissä 64 kiloa huumeita

Ranta-aho oli aiemmin kiistänyt kaikki vakavat syytteet. Käänne tapahtui MTV:n uutisten mukaan alkuviikosta, jolloin Ranta-aho pyysi palaveria syyttäjien kanssa. Palaverissa hän myönsi MTV:n mukaan syytteet törkeistä huumausaine- ja dopingrikoksista ja paljasti uusia maastokätköpaikkoja.

MTV:n tietojen mukaan poliisi teki maanantaina ja tiistaina etsintöjä Ranta-ahon paljastamille maastokätköille. Ranta-aho oli etsinnöissä poliisin mukana.

Kaitaluoma sanoo, että Ranta-ahon kertoman ansiosta poliisi löysi 64 kiloa huumeita, alustavien tietojen mukaan amfetamiinia ja ekstaasia.

Syytteet: Organisaatiota johdettiin Espanjasta

Suomen mittakaavassa historiallisen laajaa huumejuttua on käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa tänä talvena. Huumeliigan epäillään junailleen maahan 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista.

Liigan syytetään myös tuoneen maahan yli kaksi miljoonaa tablettia huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä ja suuren määrän dopingaineita. Syyttäjän mukaan rikokset on tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Esitutkinnan mukaan huumeilla tienattiin yli kymmenen miljoonaa euroa rikoshyötyä. Rikokset ajoittuvat vuosiin 2016–2019.

Ranta-ahon lisäksi huumeorganisaation johtamisesta epäillään rikollisryhmä Cannonballin entistä johtajaa Janne Tranbergiä. Kaksikko on syytteiden mukaan johtanut toimintaa Espanjasta.

MTV:n mukaan Tranberg kiistää edelleen häneen kohdistuneet syytteet. STT ei keskiviikkona tavoittanut Tranbergin asianajajaa.

Mainos: Itä-Häme

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut