Pohjois-Korea jatkoi ohjuskokeiden tekemistä

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on valvonut viime aikoina ahkerasti ohjuskokeita. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pohjois-Korea on jatkanut jälleen asetestien tekemistä. Etelä-Korean puolustusvoimat kertoi uutistoimisto Yonhapin mukaan havainneensa pohjoisnaapurin ampuneen itärannikoltaan kaksi lyhyen kantaman ballistista ohjusta Japaninmereen varhain sunnuntaina.

Etelä-Korean mukaan ohjukset laukaistiin Wonsanin kaupungista ja ne lensivät 230 kilometrin matkan. Korkeimmillaan ohjukset kävivät 30 kilometrin korkeudessa.

– Tällainen sotilaallinen toimi on Pohjois-Korealta täysin sopimaton tässä tilanteessa, kun koko maailma kamppailee covid-19:n leviämisen kanssa, Etelä-Korean puolustusvoimien esikunta sanoi lausunnossaan.

Pohjois-Korea on tehnyt ohjuskokeita jo neljä kertaa tässä kuussa. Viimeksi viikko sitten se laukaisi myös kaksi lyhyen kantaman ballistista ohjusta.

Maa jatkoi ohjuskokeiden tekemistä, kun neuvottelut ydinaseriisunnasta sen ja Yhdysvaltojen välillä eivät olleet edenneet kuukausiin.

Viime viikonloppuna Pohjois-Korea kuitenkin kertoi maan johtajan Kim Jong-unin saaneen kirjeen Yhdysvaltain presidentiltä Donald Trumpilta. Kirjeessä Trump kertoi suunnitelmista maiden suhteiden kehittämiseksi ja ehdotti yhteistyötä taistelussa koronaviruspandemiaa vastaan.

Trump ja Kim tapasivat kolme kertaa vuosina 2018 ja 2019, mutta diplomatia ei toistaiseksi ole johtanut konkreettisiin edistysaskeliin Korean niemimaalla.

Kommentoi

Palvelut