Koronavirus on vienyt hengen yli 100 000 ihmiseltä

Eniten kuolonuhreja on tullut Italiassa, Yhdysvalloissa ja Espanjassa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut yli 100 000 ihmistä ympäri maailmaa. Asia selviää muun muassa pandemiaa seuraavan Johns Hopkinsin yliopiston koronavirustilastoista.

Ensimmäinen koronaviruskuolema raportoitiin 9. tammikuuta Kiinan Wuhanissa, ja kolme kuukautta myöhemmin kuolemia on raportoitu yli 100 000.

Uutistoimisto AFP:n mukaan noin 70 prosenttia viruksen uhreista on kuollut Euroopassa. Vielä 22. maaliskuuta Euroopassa oli raportoitu alle 10 000 kuolemasta, nyt kuolleita on yli 70 000.

Viruksen on virallisten tietojen mukaan saanut yli 1,6 miljoonaa ihmistä. Useissa maissa kuitenkin testataan ainoastaan kaikkein vakavimmat tapaukset, ja kaikissa maissa ei ole laajoja koronavirustestaussuunnitelmia. Todettujen tapausten määrä taas riippuu paljon siitä, kuinka monta ihmistä on testattu viruksen varalta.

Ruumishuoneet täynnä

Ympäri Eurooppaa ruumishuoneet ovat täynnä. Arkkuja on ollut riveittäin kirkoissa Italian Bergamossa, Madridin jääkentällä ja kauppahallissa Pariisin lähiössä. Yhdysvalloissa New Yorkissa osa kuolleista haudataan merkitsemättömiin joukkohautoihin.

Italiassa on kuollut eniten ihmisiä koronaviruksen seurauksena. Aamuyöllä Suomen aikaa Yhdysvallat oli vielä Italiaa jäljessä. Molemmissa maissa tiettävästi yli 18 000 ihmistä on kuollut, selviää tilastosivusto Worldometeristä . Italiassa yli 300 ihmistä on kuollut miljoonaa asukasta kohden, kun taas Yhdysvalloissa sama luku on 56. Luvut ovat Suomen aamuyöltä, ja ne päivittyvät uuden tiedon myötä.

Yhdysvaltojen ja Italian lisäksi yli 10 000 ihmistä on kuollut viruksen seurauksena Espanjassa ja Ranskassa. Britanniassa on kuollut noin 9 000 ihmistä ja Iranissa yli 4 000.

Virus lähti leviämään Kiinasta, jossa kuolleita on virallisesti kerrottu olevan yli 3 300. Kiinan jälkeen eniten ihmisiä on kuollut Belgiassa, Saksassa ja Hollannissa.

Perjantain aikana tuhannen kuolleen raja ylittyi Brasiliassa, Turkissa ja Sveitsissä.

Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 48 ihmistä. Se on yhdeksän kuollutta miljoonaa asukasta kohden, käy ilmi Worldometerin sivuilta.

Keskustelu