Lääkäriliitto huolissaan vastaanottoaikojen perumisesta

Lääkäriliitto pelkää, että käyntimäärät tulevat koronaepidemian laannuttua räjähtämään ja terveydenhuolto saattaa ajautua kriisiin. HANNA MATIKAINEN / LEHTIKUVA

STT

Lääkärit ovat huolissaan siitä, että koronaepidemian takia potilaat jättävät tulematta vastaanotoille, eivät hakeudu tarvittaviin tutkimuksiin ja jopa peruvat sovittuihin leikkauksiin tulonsa.

Liiton tiedotteen mukaan tästä seuraa myöhemmin todennäköisesti potilastulva, vastaanottojen varauspiikki ja lääkäreille valtava työmäärä. Lääkäriliitto pelkää, että käyntimäärät tulevat koronaepidemian laannuttua räjähtämään ja terveydenhuolto saattaa ajautua kriisiin.

Liiton viime kuussa tekemän kyselyn perustella lähes puolella lääkäreistä työmäärä on vähentynyt koronakriisin seurauksena.

– Hoitamatta jäävät, viattomiltakin vaikuttavat oireet voivat joissakin tapauksissa pahentua nopeasti ja muuttua vakaviksi, jopa kohtalokkaiksi terveyttä ja henkeä uhkaaviksi sairauksiksi. Lääkärit haluavat yleisesti rohkaista potilaita ja painottavat, että vastaanotoille on turvallista tulla. Tarvittaessa voidaan järjestää myös etävastaanottoja, sanoo Lääkäriliiton hallituksen puheenjohtaja Tuula Rajaniemi.

Kommentoi

Palvelut