Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virolaismedia: Kaksi kuoli ja kolme loukkaantui ampumisessa Viron Lihulassa

Virossa lauantaina tapahtuneessa ampumisessa on kuollut kaksi ja loukkaantunut kolme ihmistä. Asiasta kertovat useat virolaismediat.

Viron yleisradioyhtiön ERR:n mukaan ampuminen tapahtui lauantaina illalla Lihulan kylässä Viron länsiosassa Pärnun maakunnassa. Poliisin ensitietojen mukaan Subarua ajanut mies oli ajanut päin kahta autoa ja osunut huoltoaseman seinään. Hieman myöhemmin poliisi sai tiedon Subarua seuraavasta moottoripyöräilijästä ja laukausten äänistä. ERR kertoo, että moottoripyöräilijä oli nähnyt törmäykset huoltoasemalla.

Epäilty 32-vuotias Subaru-kuski oli ampunut kohti moottoripyöräilijää, joka kuoli tapahtumapaikalle. Lisäksi hän ampui kohti toista autoa, jossa oli kaksi aikuista ja kaksi lasta. Autossa ollut nainen, ERR:n tietojen mukaan lasten isoäiti, kuoli ambulanssissa, ja 3- ja 5-vuotiaat lapset loukkaantuivat vakavasti.

Viron poliisi on sanonut henkilöauton ohittaneen paikan sattumalta eikä autossa olleilla ole yhteyttä ampumista edeltäviin tapahtumiin..

Tekijän etsiminen aiheutti valtavan poliisioperaation. Kun poliisi tavoitti epäillyn sunnuntain vastaisena yönä, tämä ensin ampui poliisia kohti. Yhteen poliisiin osui, mutta hän ei loukkaantunut.

ERR kertoo syyttäjän sanoneen miehen saavan syytteen murhasta, ja mahdollinen tuomio voi olla elinkautinen. Syyttäjä sanoi epäillyn olleen alkoholin vaikutuksen alaisena. Syyttäjä kertoi ERR:lle myös, että epäilty on aiemmin tuomittu ampumisesta asunnossa luvattomalla aseella sekä räjähteiden hallussapidosta.

ERR:n mukaan epäiltyä ei ollut vielä sunnuntaiaamuna kuultu eikä motiivista ollut vielä tietoa.

Suomessa tapauksesta uutisoivat aiemmin ainakin Iltalehti , Ilta-Sanomat ja Yle .