14 vuotta sitten kadonneen miehen jutussa vangittu nainen vapautettiin – etsinnät Outokummun Kalaton-lammella päättyivät

Tutkinnassa selvitetään 14 vuoden takaista katoamista. 52-vuotias mies katosi Polvijärvellä sijaitsevasta hoivakodista syksyllä 2006. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Outokummun Kalaton-lampeen liittyvässä henkirikostutkinnassa vangittuna ollut nainen ja pidätettynä ollut mies on vapautettu, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Tutkinnanjohtaja Simo Hämäläisen mukaan nainen ja mies vapautettiin maanantaina. Heitä kumpaakin epäillään yhä taposta.

Tutkinnassa selvitetään 14 vuoden takaista katoamista. 52-vuotias mies katosi Outokummun naapurikunnassa Polvijärvellä sijaitsevasta hoivakodista lokakuun 2006 lopulla.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus oli perjantaina vanginnut naisen syytä epäillä -perusteella taposta, joka on perusteena vähäisempi kuin vangitseminen todennäköisin syin epäiltynä. Vangitsemispäätöksen mukaan alle 50-vuotiasta naista on syytä epäillä osallisuudesta tappoon Outokummussa 29.10.–31.10.2006.

Hämäläinen kertoi aiemmin STT:lle, että henkirikoksen epäillään tapahtuneen pian miehen katoamisen jälkeen.

Poliisi otti perjantaina kiinni myös noin 30-vuotiaan miehen samaan rikosepäilyyn liittyen. Hämäläisen mukaan miehen vangitsemiselle ei ollut edellytyksiä, joten hänet vapautettiin maanantaina.

Vinkit ruumiista johtivat etsintöihin Kalaton-lammella

52-vuotiaan miehen katoamisen tutkinta kuivui aikanaan kasaan, koska vinkkejä tai muita tietoja ei juuri saatu.

Keväällä poliisi alkoi saada vinkkejä, joiden mukaan Kalaton-lammessa on mahdollisesti ruumis. Lammella on tehty etsintöjä, jotka lopetettiin maanantaina. Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen etsintöjen tuloksista.

Poliisin mukaan tilannetta arvioidaan etsintöjen osalta myöhemmin uudelleen. Etsintöihin on osallistunut muun muassa ruumiskoiria ja sukeltajia. Suomenlahden merivartiosto on auttanut etsinnöissä.

Kommentoi

Palvelut