Nuoret viskoivat lumipalloja taksitolpalle Espoossa – taksikuski hakkasi 12-vuotiaan pojan

Kyse oli tapahtumista Espoon Soukassa viime vuoden loppiaisena. Joukko nuoria oli illan aikana pudotellut lumipalloja ylikulkusillalta sillan alla olleen taksitolpan alueelle. TEEMU SALONEN / LEHTIKUVA

STT

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 39-vuotiaan taksikuskin ehdolliseen vankeuteen 12-vuotiaan pojan pahoinpitelystä.

Kyse oli tapahtumista Espoon Soukassa viime vuoden loppiaisena. Joukko nuoria oli illan aikana pudotellut lumipalloja ylikulkusillalta sillan alla olleen taksitolpan alueelle.

Yksi taksikuskeista hermostui nuoriin ja lähti ajamaan heitä takaa sillan läheisille kallioille. 12-vuotias poika kertoi yrittäneensä paeta miestä, kun hän liukastui noustessaan kalliota ja lähti valumaan alaspäin niin, että mies sai hänestä kiinni.

Oikeuden mukaan taksikuski kaatoi pojan maahan vaatteista vetämällä ja sen jälkeen löi tätä kolme kertaa nyrkillä kasvoihin. Toinen nuori, pojan kaveri, todisti kaksi iskuista.

Kuski kiisti lyömisen, epäili pojan kavereita

Taksikuski myönsi ajaneensa nuoria takaa, mutta kiisti kaataneensa uhria maahan tai lyöneensä tätä. Päinvastoin mies epäili, että pojan kaverit olivat takaa-ajon jälkeen lyöneet poikaa tarkoituksena hankkia häneltä vahingonkorvauksia. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt miehen versiota tapahtuneesta uskottavana.

Oikeuden mukaan 12-vuotias poika kertoi pahoinpitelystä ja siihen johtaneista tapahtumista yksityiskohtaisella, liioittelemattomalla ja luotettavalla tavalla. Pojan kertomaa tukivat myös todistajan lausunto sekä poliisipartion ottamat kuvat pojan tuoreista ja useista vammoista pahoinpitelyn jälkeen.

Rangaistusta mitatessaan käräjäoikeus otti huomioon, että pahoinpitely kohdistui miehelle tuntemattomaan ja puolustuskyvyttömään 12-vuotiaaseen lapseen. Siksi oikeus katsoi, ettei teko ollut sakolla sovitettavissa. Sen sijaan se tuomitsi taksikuskin 40 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Kommentoi

Palvelut