Pohjois-Korean kovat uhkaukset jatkuivat

Pohjois-Korea jatkoi keskiviikkona uhkauksiaan naapurimaatansa Etelä-Koreaa kohtaan. Samalla se hylkäsi Etelä-Korean ehdotuksen neuvotteluista kriisiin liennyttämiseksi "pahantahtoisena ja tahdittomana".

Pohjois-Korea kertoo aikovansa myös sijoittaa joukkoja maiden välisen demilitarisoidun vyöhykkeen läheisyyteen sekä miehittää vyöhykkeen vartioasemat, joilta joukot vedettiin pari vuotta sitten pois Koreoiden välisen sopimuksen nojalla.

Samalla Pohjois-Korea kertoi jatkavansa sotaharjoituksiaan vyöhykkeen läheisyydessä.

Äänenpainot ovat viime aikoina koventuneet myös Etelä-Koreassa. Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korean vastaus maan neuvottelutarjoukseen oli "ennennäkemättömän törkeä".

– Pohjois-Korea tulee varmasti maksamaan tällaisista toimista, sanottiin Etelä-Korean puolustusministeriön lausunnossa.

Tiistaina Pohjois-Korea räjäytti Koreoiden yhteystoimiston Kaesongissa lähellä maiden rajaa.

Pohjois-Korean uhittelu alkoi kuluvan kuun alussa, kun se vaati Etelä-Koreaa välittömästi suitsimaan lentolehtisten lähettämistä yli maiden rajan. Pohjois-Korean hallinnon arvostelijat lähettävät lehtisiä ilmapalloihin kiinnitettynä sekä pullopostina.

Asiantuntijoiden mukaan Pohjois-Korea yrittää kovilla lausunnoillaan painostaa Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa, koska se on odottanut lievennyksiä rajuihin talouspakotteisiinsa. Maa ei ole kuitenkaan juuri edistynyt ydinaseriisunnassaan.

Koreat ovat teknisesti ottaen edelleen sodassa, sillä Korean sota vuonna 1953 päättyi aselepoon, eikä rauhasopimusta koskaan solmittu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut