Kolme kuollut puukotuksessa Britanniassa – kiinniotettua miestä epäillään murhista

Poliisi lähellä puukotuksen tapahtumapaikkaa lauantai-iltana. AFP / LEHTIKUVA

STT

Britanniassa kolme ihmistä on kuollut lauantai-iltana Readingissa tapahtuneessa puukotuksessa, kertoo paikallispoliisi. Poliisi kertoo tiedotteessa , että lisäksi kolme ihmistä on haavoittunut vakavasti.

Tilanteessa haavoittui useita ihmisiä ja monia vietiin sairaalahoitoon, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi on ottanut tapahtumapaikalta kiinni 25-vuotiaan miehen, jota epäillään murhista. Tiedotteen mukaan poliisi ei tällä hetkellä etsi muita, joilla olisi yhteyksiä tapahtumiin.

BBC kertoo silminnäkijän nähneen miehen liikkuvan ryhmästä toiseen puukottaen ihmisiä ja sitten paenneen paikalta.

Poliisin mukaan käynnissä on murhatutkinta. Puukotusta ei tällä hetkellä tutkita terroritekona. Tiedotteessa kuitenkin todetaan, että tutkintaa tukevat paikallisen terrorisminvastaisen yksikön viranomaiset.

Poliisi pyytää ihmisiä olemaan jakamatta sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia tapahtumista. Viranomaiset vetoavat ihmisiin, että nämä kunnioittaisivat kuolleita, haavoittuneita ja heidän läheisiään. Materiaalista tulisi sen sijaan kertoa poliisille.

Ihmisiä pyydetään välttämään Forbury Gardens -puiston aluetta, jossa puukotus tapahtui. Poliisi tulee jatkamaan partiointia alueella.

Puistossa oli aiemmin Black Lives Matter -mielenosoitus

Maan pääministeri Boris Johnson kiitti Twitterissä pelastajia ja muisti niitä, joihin Readingin tapahtumat vaikuttavat. Sisäministeri Priti Patel kuvaili BBC:n mukaan tapahtumia erittäin huolestuttaviksi.

BBC kirjoittaa, että puukotukset tapahtuivat samassa puistossa, jossa järjestettiin aiemmin rauhanomainen rasisminvastainen mielenosoitus. Järjestäjien mukaan tapahtumat eivät liity mielenosoitukseen. Poliisi vahvisti tiedotteessa, että tapahtumat eivät liity Black Lives Matter -mielenosoitukseen.

Kommentoi

Palvelut