Isoja elokuvateattereita avataan keskiviikkona – heinäkuussa suurin osa teattereista auki

Suomen suurin elokuvateatteri Helsingin Tennispalatsi aukeaa keskiviikkona. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Elokuvateatteriketjuista Finnkino, Bio Rex ja Savon Kinot avaavat tällä viikolla teattereitaan, kertoo Suomen elokuvateatteriliitto tiedotteessaan. Suomen suurin elokuvateatteri Helsingin Tennispalatsi aukeaa keskiviikkona. Ovet aukeavat myös Helsingin Itiksessä ja Turun Kinopalatsissa.

Elokuvateatteriliiton arvion mukaan heinäkuun alussa lähes kaikki suomalaiset elokuvateatterit ovat toiminnassa. Elokuvateattereissa noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä aluehallintoviraston turvallisuusohjeita, joten saleja ei tulla myymään täyteen heinäkuussakaan. Liitto on myös laatinut oman oppaansa täydentämään viranomaisten ohjeistuksia turvallisuuden takaamiseksi.

– Edelläkävijäelokuvateatterit ovat olleet pian kuukauden auki. Yleisö on ottanut todella positiivisesti vastaan mahdollisuuden päästä jälleen elokuviin. Elokuvateattereiden turvaväli- ja hygieniakäytännöt ovat osoittautuneet toimiviksi, kertoo toiminnanjohtaja Tero Koistinen liiton tiedotteessa.

Elovateatterit ovat saaneet olla auki kesäkuun alusta lähtien. Suomen 177 teatterista 40 on ollut auki kesäkuussa.

Kommentoi

Palvelut