Korona iski loppuviikon aikana kausityöntekijöihin Päijät-Hämeessä, päiväkoti kiinni Rovaniemellä – sunnuntaina koko maassa kolme uutta tartuntaa

Suomessa on tullut tietoon kolme uutta koronavirustartuntaa. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Maatalouden kausityöntekijöillä on todettu kuluvan viikon aikana yhteensä yhdeksän koronavirustartuntaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella.

Yhtymän mukaan tartunnat ovat hallinnassa, eikä asiasta ole aihetta huoleen. Yhtymä kertoo tiedotteessa, että kausityöntekijät elävät keskenään hyvin suljetussa yhteisössä, eivätkä he ole olleet kontaktissa alueen muuhun väestöön.

Hyvinvointiyhtymän hallintojohtaja Veli Penttilä kertoo STT:lle, että kyse on yhden työnantajan palveluksessa olleista ulkomaalaisista kausityöntekijöistä. Ensimmäiset tartunnat havaittiin hänen mukaansa loppuviikon aikana, minkä jälkeen laajempi joukko testattiin tartuntojen varalta. Penttilän mukaan hyvinvointiyhtymä selvittää tartuntaketjuja.

– Tiedotamme asiasta lisää maanantaina, Penttilä sanoo.

Hyvinvointiyhtymään kuuluvat Päijät-Hämeen maakunnan yhdeksän kunnan ohella Iitti, Myrskylä ja Pukkila.

Päiväkoti kiinni kahdeksi viikoksi Rovaniemellä

Lapissa puolestaan Rovaniemen kaupunki on päättänyt sunnuntaina sulkea Poropolun päiväkodin kahdeksi viikoksi koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

– Kyseessä on varotoimenpide, Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio sanoo tiedotteessa.

Päiväkodissa on todettu kaksi koronavirustartuntaa, joista ensimmäinen päiväkodin työntekijällä keskiviikkona ja toinen lapsella lauantaina.

Kaikki päiväkodissa 3.7. ja sen jälkeen olleet henkilöt on asetettu tai asetetaan karanteeniin, ja heihin otetaan yhteyttä.

Kolme uutta päivittäistä tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi aiemmin, että sunnuntaina Suomessa on diagnosoitu kaiken kaikkiaan kolme uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on todettu 7 294 kappaletta.

Päijät-Hämeessä varmistettuja tartuntoja on ollut yhteensä 125, yhtymä kertoo tiedotteessa sunnuntaina. Tehohoidossa on alueella yksi koronapotilas.

THL kertoo valtakunnallisesti sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määristä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Perjantaina THL:n mukaan yksikään koronapotilas ei ollut tehohoidossa ja sairaalahoidossa oli kuusi ihmistä.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu yhteensä 329. Kuolemantapauksista raportoitiin viimeksi perjantaina.

Viikkotasolla tapausmäärissä ei ole todettu suurta vaihtelua viimeisten viikkojen aikana. Uusia tapauksia on todettu viikoittain joitakin kymmeniä.

Testattuja näytteitä on yhteensä noin 275 000.

Kommentoi

Palvelut