USA:ssa republikaanipoliitikko solvasi seksistisesti demokraattiedustaja Alexandria Ocasio-Cortezia

Republikaaniedustaja solvasi Alexandria Ocasio-Cortezia kongressirakennuksen portailla Washingtonissa. / AFP Stephanie Keith Getty Images / AFP Stephanie Keith / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa kongressin edustajainhuoneen republikaaniedustaja Ted Yoho on päätynyt julkisen arvostelun kohteeksi sen jälkeen, kun tämä oli solvannut seksistisesti demokraattiedustajaa Alexandria Ocasio-Cortezia kongressirakennuksen portailla.

Yohon kerrotaan solvanneen demokraattien nousevaa tähteä muun muassa "inhottavaksi" ja "nartuksi". Sananvaihtoa todisti politiikan verkkolehti The Hillin toimittaja.

Vaikka Yoho esitti kommenttinsa julkisella paikalla toimittajan ollessa läsnä, hänen tiedottajansa kiisti myöhemmin, että Yoho olisi solvannut demokraattiedustajaa.

– Hän ei kutsunut edustaja Ocasio-Cortezia niillä nimillä, joista on raportoitu The Hillissä, tai millään muullakaan nimillä. Pois kävellessään hän kommentoi lyhyesti itselleen, mitä uskoi (Ocasio-Cortezin) politiikan olevan: hevonpaskaa, kertoi tiedottaja.

Ocasio-Cortez itse vahvisti, että tiedot pitävät paikkansa.

– En ollut koskaan puhunut Yohon kanssa ennen kuin hän päätti puhutella minua aggressiivisesti Capitol-rakennuksen portailla eilen. Uskokaa tai älkää, yleensä tulen hyvin toimeen republikaanikollegoideni kanssa, edustaja sanoi Twitterissä tiistaina.

– Mutta hei, "nartut" saavat asioita aikaiseksi, hän jatkoi.

Demokraattien edustajainhuoneen enemmistöjohtaja Steny Hoyer tuomitsi Yohon toiminnan "halveksuttavana".

Kommentoi

Palvelut