Kuljettaja ajoi autolla ihmisjoukkoon Berliinissä, useita loukkaantunut

Poliisit tutkivat paikkaa, jossa auto ajoi päin ihmisjoukkoa Charlottenburgin alueella Berliinissä 26. heinäkuuta 2020. DPA / LEHTIKUVA / LEHTIKUVA

STT

Berliinissä ainakin seitsemän ihmistä loukkaantui tänä aamuna, kun kuljettaja ajoi autolla ihmisjoukkoon jalkakäytävällä Charlottenburgin kaupunginosassa Hardenbergplatzilla Berliinin eläintieteellisen puutarhan vieressä, Berliinin pelastuslaitos kertoi Twitterissä .

Berliner Zeitung -lehden mukaan poliisi arvelee tällä hetkellä, että kyseessä oli onnettomuus, jossa kuljettaja menetti autonsa hallinnan ylinopeuden vuoksi.

Loukkaantuneista kolme on loukkaantunut vakavasti, ja heistä yksi jouduttiin elvyttämään. Monet tapahtumapaikalla olleet saavat kriisiapua. Paikalle tuli kymmeniä pelastuslaitoksen yksikköjä ja kaksi pelastushelikopteria, ja pelastuslaitos oli paikan päällä noin kaksi tuntia.

Berliinin poliisi kertoi pidättäneensä kuljettajan ja tutkivansa onnettomuuden syytä. Poliisin mukaan poliittisesta tai uskonnollisesta motiivista ei ole ilmennyt viitteitä.

Berliner Zeitungin mukaan kuljettaja on 24-vuotias ja asuu Saksassa. Hänen autonsa rekisterikilpi on virolainen.

Bild-lehden mukaan päälleajo tapahtui noin kello 7.20 paikallista aikaa, ja kyseessä oleva auto on musta Mercedes. Lehden tietojen mukaan poliisi tutki aluetta pommikoirien avulla, mutta syy siihen ei ole tiedossa.

Asiasta kertoivat Suomessa aiemmin Helsingin Sanomat ja Yle .

Keskustelu

Palvelut