WHO: Eurooppa kykenee taistelemaan koronavirusta vastaan ilman liikkumisrajoituksia – "Emme ole enää helmikuun tilanteessa"

Koronavirus on vaikuttanut dramaattisesti esimerkiksi matkustusmahdollisuuksiin. AFP / LEHTIKUVA

STT

Eurooppa kykenee taistelemaan koronavirusta vastaan niin, ettei kaikkea liikkumista rajoiteta täysin, sanoo Maailman terveysjärjestö WHO.

WHO:n mukaan Euroopan maiden viranomaiset ovat nyt paremmin valmistautuneita sekä tietoisia siitä, miten koronavirusta vastaan pärjätään tulevina kuukausina.

WHO:n Euroopan aluejohtaja Hans Kluge sanoo, että Euroopassa ollaan nyt paremmassa asemassa paikallisten tartuntaryppäiden kukistamiseksi.

– Voimme selvitä koronaviruksesta samalla, kun talous ja oppilaitokset voidaan pitää käynnissä, Kluge kertoo.

Kluge sanoo, että koronatartunnat ovat lisääntyneet tasaisesti Euroopassa kahden viime kuukauden aikana.

– Emme ole enää helmikuun tilanteessa, ja voimme hoitaa koronatilannetta eri tavalla nyt kuin silloin, kun covid-19-tauti ensimmäisen kerran ilmaantui, Kluge sanoo.

Käsihygienian, ihmisten välisten turvaetäisyyksien noudattamisen sekä kansallisen testaamisen ja tartuntaketjujen jäljittämisen lisäksi WHO suosittelee tilanteeseen sopivia lisätoimenpiteitä paikallisella tasolla, jos tartuntaryppäitä ilmaantuu.

WHO:n mukaan Euroopassa raportoidaan päivittäin noin 26 000 uutta koronatartuntaa. Vaikka merkittävä osa tartunnoista on todettu nuorilla, Kluge suosittelee oppilaitosten avaamista maiden palatessa asteittain normaaliin tilanteeseen. Kluge huomauttaa, että koulujen suljettuna pitämisellä on ollut negatiivisia vaikutuksia nuoriin.

WHO:n mukaan Euroopassa on kirjattu kaikkiaan lähes 4 miljoonaa koronatartuntaa sekä noin 215 000 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Kommentoi

Palvelut