Yhdysvalloissa poliisin haavoittama Jacob Blake kommentoi vointiaan videolla: "Tämä on jatkuvaa kipua"

Juristinsa kuvaamalla videolla Jacob Blake kertoo sanomansa sairaalasta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Elokuun 23. päivänä Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltion Kenoshan kaupungissa poliisin ampumaksi joutunut Jacob Blake kommentoi vointiaan videolla, joka on kuvattu sairaalassa. Videon on kuvannut hänen asianajajansa Ben Crump.

Poliisi ampui ainakin seitsemän kertaa 29-vuotiasta mustaa Blakea selkään parkkipaikalla, kun hän yritti mennä autoonsa. Blaken kolme lasta olivat autossa.

Blake on halvaantunut vyötäröstä alaspäin, ja todennäköisesti hän ei pysty enää ikinä kävelemään. Hän kertoi lisäksi, että hänellä on luoteja selässä ja vatsassa.

– Tämä on jatkuvaa kipua. 24 tuntia vuorokaudessa pelkkää kipua. Hengittäessä, nukkuessa, puolelta toiselle kääntyessä ja syödessä sattuu, Blake sanoo Twitterissä jaetulla videolla.

Ampumisen jälkeen Yhdysvalloissa ovat jatkuneet mielenosoitukset poliisin väkivaltaisuuksista mustia kohtaan. Mielenosoitukset alkoivat keväällä, kun musta George Floyd kuoli tukehtumalla Minneapolisissa poliisin pidätyksen yhteydessä.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vieraili aiemmin Kenoshassa, mutta ei tavannut Blakea. Trumpin haastaja, demokraattien Joe Biden puhui torstaina Blaken kanssa puhelimessa ja tapasi hänen perheensä.

Kommentoi

Palvelut