Englannissa kielletään yli kuuden ihmisen kokoontumiset – raja saa ylittyä työpaikoilla, häissä ja joukkueurheilussa

Britannian hallitus tiukentaa kokoontumisia koskevia säännöksiä Englannissa, koska maan koronavirustilanne on alkanut kehittyä yhä huonompaan suuntaan. Maanantaina voimaan tuleva lainsäädäntö määrää, että sosiaalisissa tapaamisissa saa olla korkeintaan kuusi osanottajaa, kun aiempi yläraja on ollut 30 henkilöä.

Sääntöön tulee kuitenkin poikkeuksia. Kuuden henkilön raja saa ylittyä suurperheissä, häissä, hautajaisissa, joukkueurheilussa, työpaikoilla ja opetuksessa.

Britanniassa on viime päivinä raportoitu jopa 3 000 uutta koronatartuntaa päivässä ja taudin pelätään olevan ryöstäytymässä käsistä. Terveysministeri Matt Hancockin mukaan tartunnat ovat levinneet erityisesti nuorten eli 20–30-vuotiaiden keskuudessa. Vaikka nuoret yleensä sairastuvat vain lievästi, voivat he tartuttaa iäkkäämpiä, Hancock varoitti.

Hallitus määräsi voimaan Manchesterin lähellä sijaitsevassa Boltonissa ylimääräisiä rajoituksia, koska tartunnat ovat olleet siellä erityisen kovassa nousussa. Ravintolat ja pubit saavat myydä ruokaa vain ulos, ja aukioloaikoja rajoitettiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut