Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL:n Salminen IL:lle: Koronavirus itsessään ei näytä muuttuvan mutta ministeri Lintiläkin on oikeassa

THL:n johtaja katsoo, että vakavat koronaviruksen aiheuttamat taudit ylikorostuivat keväällä.

Koronavirus on voinut vaikuttaa vähemmän ärhäkältä nyt syksyllä kuin keväällä, sillä sairaalahoitoon on joutunut vähemmän väkeä ja tehohoitoon vain aniharva.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen toteaa kuitenkin Iltalehden haastattelussa, että virus itsessään ei näytä muuttuvan eikä tauti yksilötasolla.

– Keväällä ylikorostuivat vakavat taudit, koska ne tulivat helpommin ilmi, Salminen huomauttaa IL:lle.

Tämä johtuu Salmisen mukaan testauskapasiteetin vähyydestä keväällä, joten silloin testattiin vakavampia tapauksia kuin nyt.

Matkustusrajoitusten höllentämistä ajanut elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) totesi IL:n haastattelussa perjantaina, ettei virus ehkä ole niin aggressivinen tällä hetkellä kuin keväällä.

Salmisen mukaan Lintilä on siinä mielessä oikeassa, että keskimääräinen vakavuusaste näyttää nyt pienemmältä kuin keväällä.

Hallitus päätti matkustusrajoitusten lieventämisestä torstai-iltana, minkä myötä Suomeen pääsee matkustamaan ensi lauantaista lähtien aiempaa useammasta maasta. Uusi raja-arvo on 25 koronavirustartuntaa 100 000 asukasta kohden aiemman kahdeksan tartunnan sijaan.