Viro kieltää alkoholin yömyynnin koronatartuntojen vuoksi – "Nyt olisi aika puuttua", sanoo kieltoa Suomeen kannattava HUSin diagnostiikkajohtaja HS:lle

Viro päätti uusista rajoituksista, Suomen ravintoloiden tilannetta tarkastellaan ensi viikolla.

Viro kieltää alkoholin yömyynnin koronatartuntojen lisääntymisen vuoksi. Kielto astuu voimaan ensi viikon perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen huomautti perjantaina Twitterissä, ettei vastaava rajoitus olisi Suomessakaan huono idea.

Helsingin Sanomien haastattelema Lehtonen kertoo, että hänen ehdotuksensa liittyy tämän hetken koronavirustilanteeseen Suomessa.

– Nyt olisi aika loogista puuttua niihin paikkoihin ja tilanteisiin, joissa joukkoaltistumisia on tullut.

Koronavirustapaukset ovat lisääntyneet Suomessa viime viikkoina. Monen sairaanhoitopiirin alueella on todettu useita kotoperäisiä tartuntaryppäitä ja -ketjuja. Tartuntoja on todettu aiempaa enemmän myös nuorilla aikuisilla.

Analysoimme tietenkin ennen kaikkea Suomen epidemiatilannetta emmekä Viron.

STM:n hallitusneuvos Ismo Tuominen HS:lle

Lasse Lehtonen korostaa HS:lle, ettei tilannetta saa päästää kuormittamaan terveydenhuoltojärjestelmää.

– Silloin on pelättävissä, että meillä käy niin kuin vaikka Espanjassa, ja tartuntoja alkaa siirtymään nuorisosta iäkkäimpiin ryhmiin, mikä sitten kuormittaa sairaaloita ja ruumishuoneita.

Sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvoksen Ismo Tuomisen mukaan ravintoloiden rajoituksia käsitellään ensi viikolla.

– Analysoimme tietenkin ennen kaikkea Suomen epidemiatilannetta emmekä Viron. Käymme viikonlopun aikana ja maanantaina keskustelua siitä, mitä meidän pitäisi päättää seuraavaan asetukseen, Tuominen sanoo HS:lle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut