Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aurinko jatkaa paistettaan, viikonloppuna on yhä vuodenaikaan nähden lämmintä

Kuluneen viikon kauniit syyssäät jatkuvat tänä viikonloppuna, selviää Ilmatieteen laitoksen ennusteesta. Viikonlopulle on luvassa enimmäkseen poutaista ja vuodenaikaan nähden lämmintä säätä koko maahan.

Aurinkoista ja kirkasta säätä on luvassa maan etelä- ja keskiosiin. Aamulla voi esiintyä paikoin sumua. Pohjoisessa voi olla muuta maata pilvisempää sekä tulla tihkusateita.

Lämpötilat vaihtelevat pohjoisen noin 10 asteesta etelän 15 asteeseen. Korkeimmillaan lämpötilat voivat nousta jopa 17 asteeseen maan etelä- ja lounaisosassa.

Tuuli voi jonkin verran voimistua viikonloppuna, tuulisempaa on erityisesti sunnuntaina.

Eteläisille ja lounaisille merialueille on annettu sunnuntaihin asti kovan tuulen varoitus. Sunnuntaina varoitetaan myös aallokosta Pohjois-Itämerellä.

Ilmatieteen laitos julkaisi aiemmin tällä viikolla syyskuun säätilastot, joiden mukaan syyskuu oli keskilämpötilaltaan koko maassa tavanomaista lämpimämpi. Poikkeuksellisen lämpimät säät ovat jatkuneet yhä lokakuussa.