Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Irlannissa harkitaan koko maan laittamista kiinni

Irlannin hallitus harkitsee koronavirusrajoitusten tiukentamista maksimiin virustapausten määrän noustua viime aikoina. Hallitusta avustava asiantuntijaryhmä on suosittanut liikkumisrajoitusten kiristämistä korkeimmalle tasolle, jolla se oli viimeksi maaliskuussa.

Hallitus neuvottelee asiasta tänään. Päätös on vaikea, sillä karanteenitoimet ovat erittäin epäsuosittuja ja tuottavat maan taloudelle valtavia tappioita. Toisaalta, jos hallitus päättää toimia vasten asiantuntijoiden ohjeita ja koronakuolemien määrä nousee merkittävästi, veri on sen käsissä.

Irlannin koronavirustapausten ja -kuolemien määrät ovat olleet toistaiseksi melko vähäisiä. Tauti kuitenkin leviää tällä hetkellä kovaa vauhtia, minkä vuoksi esimerkiksi pääkaupunki Dublinissa on jo määrätty paikallisia liikkumisrajoituksia.

Venezuelan presidentin poika mukaan venäläisen rokotteen koronatestiin

Venezuelan presidentin Nicolas Maduron poika ottaa osaa venäläisen Sputnik-koronarokotteen testeihin. Presidentin mukaan hänen poikansa Nicolas Ernesto Maduro Guerra, 30, halusi itse mukaan testiryhmään.

Myös Maduron sisar on liittynyt testiryhmään.

Venezuelaan saatiin perjantaina erä venäläistä rokotetta, ja noin 2 000 ihmisen on määrä ottaa osaa testeihin.

– Kun kaikki tieteelliset ja kliiniset kokeet on saatu valmiiksi, vuorossa ovat vapaaehtoiset rokotukset. Heti kun laajat rokotukset alkavat, tulen myös itse ottamaan rokotuksen, Maduro sanoi.

Venäjän mukaan erittäin nopeasti kehitettyä Sputnik-rokotetta on jo testattu yli 40 000 ihmisellä. Länsimaat ovat epäilleet venäläistutkijoiden oikaisseen rokotteen testivaiheessa. Venäjän mukaan syytökset ovat perusteettomia ja niillä pyritään ainoastaan halventamaan maan tutkijoita.

Venezuelan mukaan maassa on kuollut 653 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Miljoonaa asukasta kohti kuolleita on 23. Suomessa vastaava luku on 62.

Venezuelan oppositio ja ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet lukuja aivan liian pieniksi.