Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armenia ja Azerbaidzhan syyttävät toisiaan tulitauon rikkomisesta

Armenia ja Azerbaidzhan syyttävät toisiaan tulitauon rikkomisesta. Moskovassa käydyissä rauhanneuvotteluissa sovitun tulitauon piti alkaa tänään keskipäivällä paikallista aikaa.

Armenian puolustusministeriön mukaan azerbaidzhanilaisjoukot aloittivat hyökkäyksen Karakhanbeyliin pian tulitauon alkamisen jälkeen. Azerbaidzhanin puolustusministeriön mukaan armenialaisjoukot ovat puolestaan tulittaneet tulitauon alkamisen jälkeen Terterin ja Agdamin alueita.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi viime yönä Moskovassa, että Armenia ja Azerbaidzhan ovat suostuneet tulitaukoon.

Armenian ja Azerbaidzhanin joukot tulittivat toisiaan kiivaasti myös ennen tulitauon alkamista, paikalliset lähteet kertoivat.

Azerbaidzhanin puolustusministeriön mukaan Armenian asevoimat tulittivat voimakkaasti siviilien asuttamia alueita Azerbaidzhanissa, mihin Azerbaidzhanin joukot vastasivat.

Armenialaisten separatistien edustajan mukaan Azerbaidzhanin joukot ampuivat ohjuksia Vuoristo-Karabahin pääkaupungin Stepanakertin siviilialueille.

Venäjän Lavrov: Armenia ja Azerbaidzhan ovat suostuneet tulitaukoon

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi viime yönä, että Armenia ja Azerbaidzhan ovat suostuneet tulitaukoon Vuoristo-Karabahin alueen konfliktissa. Tulitaukoa perustellaan humanitaarisilla syillä. Tulitauon aikana tahot vaihtavat vankeja ja ruumiita, Lavrov luki lausunnosta.

Lausunnossa sanottiin, että tulitauon konkreettisista toimista sovitaan erikseen. 11 tunnin tapaamisen jälkeen Lavrov kertoi toimittajille myös, että maat aloittavat neuvottelut kestävään ratkaisuun johtavan sopimuksen sisällöstä.

Keskusteluissa on tarkoitus löytää rauhanomainen ratkaisu mahdollisimman pian. Niin sanotun Minskin ryhmän on tarkoitus välittää neuvotteluja.

Rauhanneuvottelut Vuoristo-Karabahin konfliktin ratkaisemiseksi aloitettiin Moskovassa perjantaina.

Pitkäaikaisen konfliktin tuoreet taistelut puhkesivat lähes kaksi viikkoa sitten. Kymmeniätuhansia siviilejä on joutunut pakenemaan taisteluita.