Kansanedustaja Tom Packalénilla koronavirustartunta, kertoo käyneensä eduskunnassa tiistaina ja keskiviikkona

Koronatartunnastaan ilmoittanut kansanedustaja Tom Packelén luonnehtii oireitaan lievän flunssan oireiksi. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Tuomas Savonen / STT

Kansanedustaja Tom Packalénilla (ps.) on todettu koronavirustartunta. Hän voi kuitenkin hyvin. Oireet ovat Packalénin mukaan lieviä flunssan oireita.

Packalén kertoi asiasta tiedotteessaan.

Packalén on tiedotteen mukaan "kotona noudattamassa karanteeniohjeita". Hän kertoo ilmoittaneensa tartunnastaan eduskunnan työterveyshuoltoon.

Eduskuntatiedotus kertoo, että Packalénin tartunta havaittiin torstaina.

Eduskuntatiedotuksen mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on käynnistänyt torstaina altistuksia koskevan jäljityksen.

Eduskunnassa tiistaina ja keskiviikkona

Packalén sanoo, että on tavannut vain verrattain vähän ihmisiä viime päivinä. Hän kertoo käyneensä eduskunnassa sekä tiistaina että keskiviikkona. Torstaina hän oli juuri tullut autollaan eduskuntaan, kun hän sai puhelinsoiton, jossa hänelle kerrottiin mahdollisesta altistumisesta, joka tapahtui viime lauantaina.

– Menin suoraan hakemaan lääkäriltä lähetteen testeihin, ja siitä saatiin sitten positiivinen tulos, Packalén kertoo STT:lle.

Packalén kertoo käyneensä drive in -testissä, josta hän sai tuloksen torstaina illalla.

Packalénin mukaan hän ei ole eduskunnassa käydessään tavannut kovinkaan monia ihmisiä.

– Yhden lounaan taisin syödä ilman maskia, mutta muuten olen ollut siellä kokouksissa maski päässä ja turvavälejä noudattaen, Packalén kertoo.

Packalén uskoo saaneensa tartunnan viime lauantaisesta altistumistilanteesta.

"Tunnen oloni täysin työkykyiseksi"

Packalén kertoo tuntevansa olonsa täysin työkykyiseksi.

– Jos en tietäisi, että minulla on korona, niin menisin töihin. En tunnista itseäni kauhean sairaaksi, Packalén sanoo.

– Jos tämä tauti olisi kaikilla näin lievä, emme puhuisi kovinkaan vakavasta taudista. Todennäköisesti olen saanut jonkin todella lievän muodon tästä. Ilman testitulosta olisin töissä.

51-vuotias Packalén on kolmannen kauden kansanedustaja Helsingistä. Ennen kansanedustajauraansa Packalén toimi poliisina Helsingissä.

Kommentoi

Palvelut