Suomessa koronatartuntojen määrä noussut lähelle 14 500:aa, koronakuolemia on 353

Yhteensä koronatartuntoja on todettu Suomessa 14 474. Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Sanna Raita-aho, Eeva Nikkilä-Kiipula / STT

Suomessa on raportoitu 219 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) perjantaina. Koronaan liittyviä kuolemantapauksia on ollut tähän mennessä 353.

Tartuntoja on raportoitu kahdessa viikossa 2 894, mikä on 798 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä tartuntoja on todettu Suomessa tähän mennessä 14 474.

Sairaalahoidossa oli perjantain tietojen mukaan 70 ja tehohoidossa 11 ihmistä. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut viidellä ja tehohoidossa olevien määrä neljällä.

Vaasan sairaanhoitopiirissä tartuntojen hallitsematon kasvu pysähtynyt

Vaasan sairaanhoitopiirissä on tällä hetkellä suurin taudin ilmaantuvuus. Alueella jatketaan marraskuun ajan kymmenen hengen kokoontumisrajoituksia, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kertoi perjantaina.

Sairaanhoitopiirin alueella on kuitenkin mahdollista järjestää myös enimmillään 50 henkilön tilaisuuksia ja kokouksia, jos turvallisuus niissä voidaan taata.

Avin mukaan Vaasan sairaanhoitopiirin alueella tartuntojen määrän hallitsematon kasvu on pysähtynyt, mutta tilanne vaatii vielä muita alueita varovaisempaa käyttäytymistä joukkokokoontumisissa.

Varsinais-Suomen alueella positiivisten näytteiden osuus jatkaa nousuaan

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kertoi puolestaan, että kokoontumisrajoitukset tiukentuvat koko Varsinais-Suomen maakunnan alueella. Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on maanantaista alkaen varmistettava turvavälit ja riittävä hygienia.

Tartuntatautilain mukaisesti päätös voi olla voimassa enintään kuukauden ajan.

THL:n tilastojen mukaan Varsinais-Suomen alueella tartuntojen ilmaantuvuus on lokakuun kuluessa lähes kaksinkertaistunut syyskuun lopun tilanteeseen verrattuna. Myös positiivisten näytteiden osuus jatkaa nousuaan Varsinais-Suomessa, aluehallintovirasto kertoi tiedotteessa.

Epidemiologinen tilanne voi aluehallintoviraston mukaan Varsinais-Suomessa edelleen kiihtyä. Joukkoaltistumisia voi syntyä, jos hygienia- ja turvallisuusohjeita ei noudateta.

Kommentoi

Palvelut