Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Vastaamon omistajat tekivät myynnillä miljoonatilin – yrityksessä on kiinni myös Suomen valtion rahaa

Pääomasijoittaja Intera Partners osti kesällä 2019 enemmistön nopeasti kasvaneesta psykoterapiakeskus Vastaamosta.

Iltalehti kertoi, että vielä viime vuoden keväällä äiti Nina Tapio ja poika Ville Tapio omistivat Vastaamon osakkeista 86 prosenttia. Loput yrityksestä omisti isä Perttu Tapio.

Tapiot tekivät Iltalehden mukaan kesällä 2019 sievoisen tilin, kun suomalaisiin ja ruotsalaisiin yrityksiin sijoittava Intera Partners osti enemmistön Vastaamon osakkeista. Intera omistaa nyt Vastaamosta 71,25 prosenttia. Loput on Ville ja Nina Tapio omistuksessa.

Kauppahintaa ei kerrottu julkisuuteen. Intera omistaa hankkimansa osakkeet holdingyhtiö PTK Hallinto Oy:n kautta, jonka taseessa on omistuksia 10,5 miljoonan euron edestä.

Intera Partners on sijoittanut Vastaamoon pääomarahaston kautta, jonka suurimmat sijoittajat ovat tanskalainen eläkejätti Industriens Pension, julkisen sektorin eläkkeitä Suomessa hoitava Keva sekä valtiovarainministeriön ohjauksessa ja valvonnassa oleva Valtion Eläkerahasto.

Iltalehti kertoi, että Vastaamo on kasvattanut liikevaihtonsa viidessä vuodessa kolmesta miljoonasta eurosta lähes 14 miljoonaan euroon.

Viime vuonna yhtiö teki tappiota 429 000 euroa, mutta toissa vuonna voittoa kertyi 491 000 euroa ja vuotta aiemmin 432 000 euroa.