Venäläissivuston selvitys: Putinilla on Pietarissa lähes täysi-ikäinen salainen tytär

Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla on Pietarissa 17-vuotias, salainen tytär, kirjoittaa venäläinen tutkivaan journalismiin erikoistunut uutissivusto Projekt . Sen mukaan tyttären äiti on köyhistä oloista miljonääriksi noussut Svetlana Krivonogih, 45, jolla on lukuisia bisneksiä Putinin lähipiirin kanssa.

Tyttären syntymävuonna 2003 Putin oli vielä naimisissa. Hän erosi Ljudmila-vaimostaan vasta kymmenen vuotta myöhemmin.

Projekt ei saanut juttuaan varten kommenttia Krivonogihilta. Sen sijaan Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi torstaina Projektin juttua. Hänen mukaansa se on epäuskottava, kertoi muun muassa uutissivusto Meduza .

Projektin mukaan tyttären etunimi on Jelizaveta, mutta tämä käyttää eri sukunimeä kuin äitinsä tai isänsä. Sivusto ei julkaissut jutussaan tyttärestä tämän tunnistamiseen johtavia tietoja, koska tytär on alaikäinen. Sivuston toimittajan otettua yhteyttä Krivonogihiin Jelizaveta kuitenkin poisti sosiaalisen median tileiltään muun muassa kaikki tunnistettavat kuvat itsestään.

Salasuhde ennen presidenttiaikaa

Sivusto perustaa tietonsa lukuisiin eri lähteisiin, kuten Krivonogihin tuntevien ihmisten haastatteluihin, virallisiin asiakirjoihin ja internetistä löytyneisiin tiedonmurusiin. Krivonogihin tunteneet ovat selittäneet tämän nousua ryysyistä rikkauksiin 1990-luvun lopulla Pietarin kaupunginhallinnossa olleella miesystävällä, jolta tämä sai apua. Putin työskenteli tuolloin Pietarin apulaiskaupunginjohtajana.

Projektin tietojen mukaan Putinin ja Krivonogihin suhde päättyi viime vuosikymmenellä.

Krivonogih omistaa myös pienen osuuden Putinin sisäpiirin pankkina tunnetusta Bank Rossijasta . Lisäksi hän on pääomistajana muun muassa Karjalankannaksella sijaitsevassa hiihtokeskuksessa, jossa Putinin toinen virallinen tytär Jekaterina meni naimisiin vuonna 2013.

Krivonogih asuu Pietarin Kivisaarella eli Kamennyi ostrovilla samassa ulkopuolisilta suljetussa eliittikorttelissa kuin moni Putinin lähipiiriläinen. Kompleksin asuntoja ei voi ostaa, vaan niihin pääsee käsiksi vain kutsusta.

Kaikkiaan Krivonogihin omaisuuden arvoksi on arvioitu kymmeniä miljoonia euroja. Pääosin hän on kerännyt sen Putinin ystävien avulla.

Jelizaveta-tyttären syntymätietoihin ei ole merkitty mitään mainintaa isästä, mutta hänen patronyyminsa on Vladimirovna, mikä tarkoittaa Vladimirin tytärtä. Projekt myös vertautti Jelizavetan ja Putinin kuvia britannialaisella asiantuntijalla, jonka tietokoneanalyysin perusteella näiden yhdennäköisyys on yli 70 prosenttia, minkä perusteella heidän voi tulkita olevan sukua.

Putinin salaisesta tyttärestä kertoi aiemmin Suomessa Ilta-Sanomat .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut