Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset tiukentuvat monin paikoin tällä viikolla – pääkaupunkiseudulla uudet keinot voimaan tänään, Pirkanmaalla uudet suositukset keskiviikosta alkaen

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ottavat tänään käyttöön uudet keinot koronavirustilanteen hillitsemiseksi.

Kaikki yleisölle avoimet asiakastilat, muun muassa sisäliikuntatilat ja työväenopistot, suljetaan. Kirjastot palvelevat rajoitetusti, etukäteisvarausta ja automaatilla tapahtuvaa itsepalvelua suosien. Kelan palvelupisteet pysyvät auki.

Sisätiloissa järjestettävä ohjattu harrastustoiminta keskeytetään, yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot perutaan myös ulkokentiltä.

Rajoitukset jatkuvat joulukuun 20. päivään asti, tarvittaessa pidempäänkin.

Toisen asteen koulutuksen etäopetus alkaa 3. joulukuuta ja jatkuu vuoden loppuun.

Yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet kielletään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella joulukuun 18. päivään asti. Sama rajoitus tulee voimaan myös Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella, jossa se kestää joulukuun 14. päivään saakka.

Pirkanmaalla muun muassa julkisia tiloja koskevia suosituksia

Pirkanmaalle puolestaan tulee ensi keskiviikkona voimaan aiempaa tiukempia koronasuosituksia. Keskiviikosta alkaen julkisissa sisätiloissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan yleisömäärä rajattavaksi korkeintaan kymmeneen henkilöön. Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettaviksi ja kirjastojen suositellaan palvelevan rajatusti.

Toisin kuin pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla toisen asteen opetus jatkuu edelleen lähiopetuksena.

Pirkanmaan suositukset ovat voimassa 21. joulukuuta asti.

Pohjois-Pohjanmaalle annettiin sunnuntaina uusia suosituksia koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Sairaanhoitopiirin linjaamat suositukset astuivat voimaan välittömästi. Suositukset ovat voimassa 18. joulukuuta asti. Suositusten täytäntöönpanosta ja aluehallintoviraston päätöksestä tiedotetaan tiistaina.

---

Korjattu uutista kello 9.39: Pohjois-Pohjanmaalle annettiin jo sunnuntaina uusia suosituksia koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi.