Käräjäoikeus antaa tuomion sisäministeri Ohisalon uhkailusta syytetylle miehelle

Syyttäjä vaatii 30-vuotiaalle miehelle puolen vuoden vankeusrangaistusta, joka voidaan määrätä ehdollisena. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomion sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) uhkailusta syytetylle miehelle. Syyttäjä vaatii 30-vuotiaalle miehelle puolen vuoden vankeusrangaistusta, joka voidaan määrätä ehdollisena.

Syyttäjän mukaan mies muun muassa julkaisi lokakuussa Instagramissa kuvan, jossa Ohisalon kasvojen päällä on tähtäinristikko. Julkaisu sisälsi myös sanallisen uhkauksen. Lisäksi mies kommentoi Ohisalon Instagram-julkaisuun muun muassa olevansa pommintekokoulussa, ajavansa pommirekan poliisilaitokselle ja lähettävänsä "paketin" sisäministeriöön, syytteessä sanotaan.

Mies on myöntänyt toimineensa syytteessä kuvatulla tavalla, mutta kiistää syyllistyneensä laittomaan uhkaukseen. Syytetyn asianajajan mukaan mies oli suivaantunut ja turhaantunut siitä, ettei hänen asiallisiin kysymyksiinsä ollut aiemmin vastattu.

Syyttäjän mukaan syytetty oli käyttäytynyt aggressiivisesti myös tutkintavankeudessa, missä hän oli kirjoittanut pidätystilan seinään useita Ohisaloon kohdistuneita uhkauksia.

– Kyse ei ole hetkellisestä mielijohteesta, vaan aggressiivisuus on jatkunut edelleen, syyttäjä Mika Appelsin sanoi käräjäkäsittelyssä.

Syytetyn mukaan poliisi vainoaa häntä

Ohisalo sanoi oikeudenkäynnissä, että oli viestien myötä alkanut miettiä, voiko hoitaa työnsä tai vapaa-aikansa entiseen tapaan. Hän sanoi miettineensä, onko hänen mahdollista tavata ihmisiä yleisötilaisuuksissa tai käydä lenkillä. Ohisalo kertoi itse pyytäneensä kirjaamaan rikosilmoituksen kuultuaan tähtäinristikkokuvasta.

Syytetty kertoi oikeussalissa poliisin vainoavan häntä. Miehen mukaan poliisi on kohdistanut häneen väkivaltaa ja kiusaamista ja jopa väärentänyt tutkintoja.

Salissa mies pyysi Ohisalolta anteeksi ja sanoi, ettei voisi koskaan toteuttaa uhkauksiaan tai käyttää väkivaltaa. Miehen mukaan tarkoituksena oli tuoda esille hänen itsensä kokemaa vääryyttä, jota ei ole aiemmin kuunneltu.

Ohisalon uhkaamisen lisäksi miestä syytetään muun muassa poliisiin kohdistuneesta kunnianloukkauksesta. Syytteen mukaan mies julkaisi Helsingin poliisilaitoksen poliisimiehestä useita halventavia ja valheellisia väitteitä, jotka olivat omiaan aiheuttamaan tälle kärsimystä ja tähän kohdistuvaa halveksuntaa. Mies kiistää syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Kommentoi

Palvelut