Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nashvillen räjähdyksen takana yksinäinen tietokonenörtti, kertoo media

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi FBI on tunnistanut miehen, jonka epäillään räjäyttäneen matkailuauton Nashvillessa. 63-vuotias mies kuoli itse räjähdyksessä.

Kolme ihmistä joutui sairaalahoitoon, kun teleoperaattori AT&T:n rakennuksen eteen parkkeerattu matkailuauto räjähti perjantaiaamuna paikallista aikaa. Räjähdys tuhosi rakennuksia ja aiheutti katkoja tietoliikenteeseen.

Mediatietojen mukaan mies oli työskennellyt it-konsulttina, kunnes oli irtisanoutunut työstään aiemmin tässä kuussa. FBI sanoi lauantaina, ettei sillä ole muita epäiltyjä. Teon motiivi on yhä auki.

Yksi viranomaisten tutkintalinja on Wall Street Journalin mukaan sen selvittäminen, oliko AT&T:n rakennus iskun pääkohteena.

– Meistä paikallisista tuntuu, että räjähdyksellä on oltava jokin yhteys AT&T:n tiloihin, Nashvillen pormestari John Cooper sanoi CBS-kanavalle.

Miehen tunteneet kuvailivat häntä "yksinäiseksi tietokonenörtiksi, jolla ei ollut kytköksiä poliittisiin ryhmiin", kertoi yleisradioyhtiö BBC .

Poliisi sai ennen joulupäivän aamun räjähdystä hälytyksen ampumisesta ja epäilyttävästä matkailuautosta AT&T:n rakennuksen luona. Autosta kuului nauhoitettu varoitus, jonka mukaan pommi räjähtäisi 15 minuutin kuluttua.

Nauhoitettu naisääni laski nauhalla aikaa pommin räjähtämiseen asti. Pommiryhmä ehti tyhjentää alueen ennen räjähdystä.