Navalnyin oikeudenkäynnin alku siirtyy helmikuulle

Aleksei Navalnyin oikeudenkäynti järjestetään tämän hetken tiedon mukaan helmikuun ensimmäisellä viikolla. Kirill Kudryavtsev/AFP

STT–AFP

Venäläisen oppositiohahmon ja Kremlin vallanpitäjien kriitikon Aleksei Navalnyin oikeudenkäynnin alku siirtyy. Hänen oli määrä saapua tänään Moskovassa oikeuden eteen epäiltynä toisen maailmansodan veteraanin kunnian loukkaamisesta.

Navalnyin asianajajan mukaan oikeudenkäynnin alkua on lykätty helmikuun 5. päivään, sillä Navalnyi on tällä hetkellä koronakaranteenissa palattuaan Saksasta sunnuntaina.

Oikeusistuin katsoi, että Navalnyin on oltava läsnä kuulemisessaan. Asianajajan mukaan myös Navalnyin joukoissa tuetaan päätöstä.

Tulossa kaksi erillistä oikeudenkäyntiä

Epäilty kunnianloukkaus liittyy Venäjän hallinnon videoon, jossa esiintynyt sotaveteraani puolusti perustuslain muutosta, jonka nojalla presidentti Vladimir Putin saattaa jatkaa vallassa aina vuoteen 2036. Videota kärkkäästi arvostellut Navalnyi kutsui siihen osallistuneita muun muassa "pettureiksi".

Tapaus on erillinen ehdollisen vankeustuomion ehtojen väitetystä rikkomisesta, jonka nojalla Navalnyi otettiin kiinni lentokentällä hänen saavuttuaan Venäjälle. Oikeudenkäynnin ehdollisen tuomion muuttamisesta vankeudeksi on määrä alkaa ensi viikon perjantaina.

Navalnyi oli Saksassa toipumassa myrkytyksestä. Hän on syyttänyt elokuussa tapahtuneesta myrkytyksestään Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä, joka Navalnyin mukaan toimi presidentti Vladimir Putinin käskystä. Kreml on kiistänyt syytökset.

Kommentoi

Palvelut