Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan marraskuisessa asuntopalossa oli suuren tuhon ainekset – asunnosta löytyi palopommeja, autokin oli ajastettu syttymään

Vantaalla tulipalon jälkeen kuolleena löytyneellä miehellä oli asunnossaan polttopulloja ja kymmeniä litroja palavia nesteitä, poliisi kertoi torstaina. Mies oli myös yrittänyt ajastaa oman autonsa syttymään taloyhtiön autotallissa.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen asuntopalosta hieman ennen yhtä yöllä 23. marraskuuta. Kyseessä oli ylimmän eli kuudennen kerroksen asunto Junkkarinkaari-nimisellä kadulla lähellä kauppakeskus Jumboa.

Kun palomiehet avasivat asunnon ulko-oven, he näkivät välioveen jätetyn lapun. Siinä varoitettiin menemästä sisälle ja sanottiin, että välioven avaaminen johtaa tulipalon kiihtymiseen.

Tulipalo jouduttiin sammuttamaan asunnon ikkunoiden kautta nostokorin avulla. Talo evakuoitiin ja sen ympäristö eristettiin kokonaan sammutustöiden ajaksi.

Auton ajastin ei lauennut

Tulipalon sammuttamisen jälkeen välioven takaa löytyi useita polttopulloja. Lisäksi liesituulettimen alle oli laitettu kattila, jossa oli ruokaöljyä hormipalon aiheuttamiseksi, poliisi kertoi.

Asunnosta löytyi myös runsaasti muita palavia nesteitä. Tutkinnanjohtaja Tero Tyynelän mukaan tapauksessa oli ainekset paljon isompaan tulipaloon.

– Asunnossa oli useita kymmeniä litroja polttoainetta, ilmeisesti kaksitahtibensaa, Tyynelä kertoi STT:lle.

Myös miehen autosta taloyhtiön autotallissa löytyi palavia nesteitä ja ajastin.

– Pommi on ehkä vähän laajasti sanottu, mutta kyllä se tietty sellaiseksikin voidaan tulkita. Siinä oli tällainen sytytyssysteemi ja polttoainetta auton sisällä. Onneksi se ei kuitenkaan lauennut.

Asunnon kylpyhuoneesta löytyi vainaja, joka oli asunnossa asunut, vuonna 1958 syntynyt mies. Tapahtumiin ei epäillä liittyvän muita ihmisiä.

Tutkinnanjohtaja Tyynelä ei halua ottaa kantaa tekojen mahdolliseen motiiviin. Tulipaloa on tutkittu törkeänä tuhotyönä ja vaaran aiheuttamisena, mutta koska epäilty on kuollut, asia ei etene syyttäjälle.