Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viron ulkoministeri HS:lle: Viro valmis testaamaan Suomessa työskentelevät virolaiset

Viro on valmis tekemään koronatestin kaikille Suomesta kotiin tuleville virolaisille työntekijöille ja testaamaan heidät uudestaan ennen paluuta Suomeen. Asiasta kertoi Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu Helsingin Sanomille .

Reinsalun ehdotuksen mukaan virolaisten työntekijöiden testaus ei siten kuormittaisi Suomen testauskapasiteettia.

Reinsalu sanoo HS:lle keskustelleensa asiasta ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) kanssa. Reinsalu aikoo myös lähettää ehdotuksensa kirjallisena Suomen hallitukselle.

Suomi kertoi perjantaina uusista rajaliikenteen rajoituksista. Sisärajoilla sallitaan vain huoltovarmuuden ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätön työmatkaliikenne ensi keskiviikosta alkaen.

Hallituksen päättämät uudet rajoitukset keskeyttävät muun muassa rakennusalan työvoiman liikkumisen Suomeen.

Viro pyytää Suomen hallitusta keventämään rajoituksia

Urmas Reinsalu kertoi jo aiemmin Facebook -päivityksessään ja yleisradioyhtiö ERR:lle Viron pyytävän Suomen hallitukselta, että se keventäisi työvoimalle määrättyjä maahantulorajoituksia.

Reinsalun mukaan Suomen linjaus käytännössä keskeyttää työmatkaliikenteen maiden välillä.

– Tämä ei ole Viron hallituksen mielestä hyväksyttävää, Reinsalu sanoi ERR:lle.

Suomen ilmoittamat rajoitukset jatkuvat 30 vuorokautta helmikuun lopulle asti. Myös testaamis- ja karanteenisuositukset kiristyvät. Rajanylityksiin palaa karanteenisuositus.

Tallink-pomo kehottaa terveydenhuollon virolaistyöntekijöitä lakkoon

Viron tavoitteena on työmatkaliikenteen jatkuminen. Rajoitusten tullessa voimaan tuhannet Suomessa töissä käyvät joutuvat päättämään, jäävätkö pidemmäksi aikaa Suomeen vai palaavatko kotiin perheidensä luokse, ERR kirjoittaa.

Suomen hallituksen linjauksiin otti tuoreeltaan Twitterissä kantaa myös Tallink -varustamon toimitusjohtaja Paavo Nögene. Hän ehdotti tviitissään , että Suomessa työskentelevät virolaiset terveydenhuollon työntekijät voisivat myös keskeyttää töissä käyntinsä ja osoittaa näin solidaarisuutta rakennusalan työntekijöitä kohtaan.