Pitkän linjan haastattelijatähti Larry King kuoli 87-vuotiaana

Larry Kingin arvioidaan vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana tehneen radiossa ja televisiossa noin 50 000 haastettelua. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Larry King, joka tuli tunnetuksi amerikkalaisen televisiomaailman pitkäaikaisena ykköshaastattelijana, on kuollut 87 vuoden ikäisenä. King juonsi uutiskanava CNN:llä omaa nimeään kantanutta keskusteluohjelmaa 25 vuoden ajan.

Hänen arvioidaan koko yli 50 vuotta kestäneen uransa aikana tehneen radiossa ja televisiossa noin 50 000 haastattelua, laski uutistoimisto AP . Hänen ohjelmassaan vieraili pienempiä ja suurempia julkkiksia Elizabeth Taylorista ja Lady Gagasta aina Barack Obamaan ja Bill Gatesiin.

Kuoleman syytä ei kerrottu, mutta CNN uutisoi aiemmin tässä kuussa, että King oli joutunut sairaalaan saatuaan koronavirustartunnan.

King sanoi itse pitävänsä ohjeenaan, että haastatteluihin ei pidä valmistautua liian tarkkaan. Hänen tyylinsä oli kansanomainen ja kysymykset joskus lähes naiiveja, mutta hän sai haastateltavat avautumaan.

King oli naimisissa kahdeksan kertaa seitsemän eri naisen kanssa. Hänen viimeisiä vuosiaan leimasivat terveysongelmat: hän sairasti muun muassa keuhkosyöpää ja diabetesta.

Kommentoi

Palvelut