Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruokalähettipalvelu Wolt on kerännyt pääomasijoittajilta 440 miljoonan euron rahoituksen

Ruokalähettipalvelu Wolt on kerännyt rahoituskierroksellaan 530 miljoonan dollarin (440 miljoonan euron) kasvurahoituksen pääomasijoittajilta, yhtiö kertoo tiedotteessaan .

Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi kertoo tiedotteessa, että yhtiö vahvistaa tasettaan rakentaakseen aiempaa vahvemman aseman markkinoilla. Wolt aikoo myös lisätä palvelujaan muiden kuin ravintolaruokien kuljetukseen.

– Ilmoitus tulee Woltin laajennuttua nopeasti päivittäistavarakauppaan ja vähittäiskauppaan vuoden 2020 aikana. Woltilla on jo yli 1 500 yhteistyökumppania eri markkinoilla, Kuusi sanoo.

Woltin kautta voi jo hankkia ruoka-annosten lisäksi muun muassa lemmikkien ruokaa ja kosmetiikkaa.

Yhtiö on kasvanut viime vuoden turbulenssista huolimatta. Liikevaihto kolminkertaistui alustavasti 345 miljoonaan dollariin. Nettotappioksi arvioidaan 45 miljoonaa euroa.

Helsingin Sanomien mukaan kyse on tähän mennessä Suomen suurimmasta yksittäisestä kasvuyhtiön rahoituskierroksesta. Tuore rahoituskierros mukaan lukien Wolt on kerännyt tähän mennessä rahoitusta kaikkiaan 856 miljoonaa dollaria.

Wolt toimii 23 maassa ja yli 120 kaupungissa. Työntekijöitä on yli 2 000.