Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tartuntatautilain muutos voi yhä tulla helmikuun puolivälissä voimaan, ylitsepääsemättömiä asioita ei ole tullut esille, sanoo Lohi

Koronaepidemian tukahduttamiseen nykyistä järeämpiä keinoja mahdollistava tartuntatautilain muutos on etenemässä aikataulussa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Valiokunnan puheenjohtajan Markus Lohen (kesk.) mukaan on yhä mahdollista, että lakimuutos ehtii helmikuun puolivälissä voimaan.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta yrittää saada mietintönsä lakiesityksestä valmiiksi ensi viikon perjantaina, jolloin eduskunta pääsisi käsittelemään sitä helmikuun toisella viikolla.

Lohen mukaan valiokunnalla on tiistain kokouksen jälkeen tiedossa välttämättömät muutostarpeet ja myös, miten ne pystytään ratkaisemaan. Sosiaali- ja terveysministeriö esitteli tiistaina vastineensa lausuntovaliokuntien muutosehdotuksiin.

– Sellaisia ylitsepääsemättömiä asioita ei tullut esille, etteikö vielä pystyttäisi tuota aikataulua tavoittelemaan, sanoi Lohi kokouksen jälkeen.

Ensi viikolla valiokunnan töitä hidastavat kuitenkin eduskunnan istuntokauden alkuun liittyvät kokoukset ja avajaisjuhlallisuudet. Eduskunta palaa istuntotauolta ensi viikon keskiviikkona.

Tartuntatautilain muutosten tarkoituksena on antaa viranomaisille lisää valtuuksia tukahduttaa koronaepidemiaa erilaisin rajoituksin. Alueviranomaiset voisivat muun muassa sulkea myös yksityiset harrastuspaikat viimesijaisena keinona, jos se on koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi välttämätöntä.