Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tietomurron kohteeksi joutunut Vastaamo haettu konkurssiin, liiketoiminnan myynnistä tehty esisopimus

Tietomurron kohteeksi joutunut Psykoterapiakeskus Vastaamo on haettu konkurssiin torstaina.

Yhtiö kertoi verkkosivuillaan , että sen liiketoiminta on tarkoitus myydä Vervelle . Liiketoiminnan myyminen edellyttää Vastaamon konkurssipesän pesänhoitajan sekä velkojien hyväksyntää.

Vastaamo oli aiemmin asetettu selvitysmenettelyyn ja yhtiön tilannetta arvioituaan selvitysmies Lassi Nyyssönen päätti, ettei selvitystilamenettelyn tekeminen ole mahdollista. Siksi Nyyssönen jätti Helsingin käräjäoikeuteen Vastaamon konkurssihakemuksen.

Konkurssihakemuksesta selviää, että Vastaamon varat ovat 2,2 miljoonaa euroa ja velat 5,9 miljoonaa. Yhtiön suurimmat velkojat ovat Osuuspankki , rahoitusyhtiö Finnvera , eläkeyhtiö Ilmarinen sekä verottaja. Pesänhoitajaksi on esitetty varatuomari Nina Aganimovia.

Vastaamon palveluiden tavoite siirtyä uuteen yhtiöön maaliskuussa

Vastaamo kertoo selvitysmies Nyyssösen tehneen keskiviikkona 10. helmikuuta esisopimuksen Vastaamon liiketoiminnan myymisestä Vervelle. Tavoitteena on Vastaamon palveluiden siirtyminen Vervelle 2. maaliskuuta alkaen.

Kauppa vaatii kuitenkin Vastaamon konkurssipesän pesänhoitajan hyväksymistä, kuten myös velkojien hyväksyntää. Vastaamon mukaan keskustelut suurimpien velkojien kanssa on jo aloitettu. Verven toimitusjohtaja Hannu Ronkainen ei paljastanut kauppasummaa.

Vastaamo jatkaa asiakastyötään 1. maaliskuuta asti, ja sen työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Verveen. Vastaamo kehottaa asiakkaitaan keskustelemaan terapeuttinsa tai psykiatrinsa kanssa terapiasuhteen jatkamisesta.

Kansaneläkelaitos Kela kertoi torstaina Twitterissä tavoitteeksi, että sen kuntoutuspsykoterapia-asiakkaat voivat jatkaa terapiasuhdetta samalla terapeutilla.

– Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluissa tulemme neuvottelemaan sopimuksen siirtämisestä, kun saamme asiasta ensin ilmoituksen Vastaamolta. Terapiasopimusten siirrossa haluamme varmistaa, että uusi palveluntuottaja pystyy tarjoamaan asiakkaillemme laadukkaat terapiapalvelut, tviiteissä kirjoitetaan.

Vastaamon potilasjärjestelmät eivät siirry kaupassa uudelle omistajalle, vaan jäävät lain edellyttämällä tavalla Vastaamon potilasrekisteriin.

Verven tavoitteena palauttaa luottamus

Verven toimitusjohtaja Ronkainen vakuuttaa, että yhtiöllä on käytössä ohjelmisto, joka täyttää Valviran asettamat A-luokan kriteerit tietoturvaohjelmistolle. Ronkainen sanoo suoraan, että Verven tehtävänä on palauttaa luottamus Vastaamon asiakkaisiin.

– Täytyy muistaa, että Vastaamossa tehty työ on ollut erinomaista ja arvokasta. Psykoterapeutit ovat tehneet sitä, kuten pitääkin, ja he jatkavat sitä työtä nyt Verven alla, Ronkainen sanoo.

Ronkaisen mukaan Vervellä on omat laatujärjestelmät ja tiukat tietoturvaan liittyvät ohjeet.

Ronkainen sanoo, ettei Vastaamon asiakkaiden tarvitse tehdä oikeastaan mitään, kun toiminta siirtyy Vervelle.

– Heidän tarvitsee tulla vain tutun terapeutin luo, jonka luona ovat tottuneet käymään aikaisemminkin. Toiminta jatkuu mahdollisimman keskeytymättömänä samojen ihmisten kanssa.

Ronkainen kertoo Verven pyrkivän jatkamaan toimintaa Vastaamon vanhoissa tiloissa.

Verve on kuntoutukseen keskittynyt yhtiö, jonka taustalla on kaksi säätiötä, Kuntoutussairaalasäätiö Kankaanpää ja Punkaharjun kuntoutussairaalasäätiö. Toiminta on alkanut yli 50 vuotta sitten veteraanikuntoutuksella.