Yhdysvalloissa kylmä arktinen sää on tuonut lunta aina eteläistä Texasin osavaltiota myöten

Kylmä ilma on tuonut mukanaan lumisateita ja jäätäviä sateita, mikä on lisännyt sähkönkulutusta ja sähkökatkoksia. Kuva Nashvillestä Tennesseen osavaltiosta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ennennäkemätön talvimyrsky pitää otteessaan suurta osaa Yhdysvaltoja, ja esimerkiksi eteläiseen Texasin osavaltioon se on tuonut mukanaan lunta.

Yhdysvaltain kansallinen ilmatieteen laitos (NWS) sanoi, että talvimyrskyn takia annetut varoitukset vaikuttavat yli 150 miljoonan amerikkalaisen elämään.

Texasin kuvernööri Greg Abbott kehotti osavaltion asukkaita tarkkaavaisuuteen erittäin raa'an sään takia. Yli 2,6 miljoonaa ihmistä on ollut enimmillään Texasissa ilman sähköä.

Houstonissa lämpötila on valahtanut yhdeksään pakkasasteeseen. Dallasiin puolestaan ennustettiin täksi päiväksi kymmentä pakkasastetta, kun siellä tavallisesti on noin 15 lämpöastetta, kertoo BBC .

Presidentti Joe Biden julisti sunnuntaina Texasiin hätätilan.

Sää on ollut kylmää kaikkialla Yhdysvaltoja maan kaakkois- ja lounaisosia lukuun ottamatta. Niinpä noin puolet Yhdysvaltain väestöstä elää tällä haavaa jonkinlaisten säästä johtuvien varoitusten alla.

Kylmä ilma on tuonut mukanaan lumisateita ja jäätäviä sateita, mikä on lisännyt sähkönkulutusta ja sähkökatkoksia.

Jäätyneet tienpinnat ovat aiheuttaneet vakavia onnettomuuksia. Viime viikolla Texasissa tapahtui yli sadan auton ketjukolari, jossa kuoli ainakin kuusi ihmistä.

Texasin lisäksi talvisäästä ovat kärsineet erityisen kovasti Alabaman, Oregonin, Oklahoman, Kansasin, Kentuckyn ja Mississippin osavaltiot.

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut