Tutkimus: Jopa puolet eteläafrikkalaisista on voinut jo sairastaa koronan

Jopa puolet Etelä-Afrikan väestöstä on saattanut sairastaa koronaviruksen, kertoivat maan lääkintäviranomaiset torstaina.

Viranomaisten mukaan Etelä-Afrikan kuolleisuus on sitten viime toukokuun kasvanut normaalista yli 140 000:lla. Maan johtavan henki- ja tapaturmavakuutusyhtiön Discoveryn mukaan liki 90 prosenttia näistä kuolemantapauksista voisi johtua covid-19-taudista, mikä merkitsisi yli 120 000:ta koronavainajaa.

Virallisten tilastojen mukaan Etelä-Afrikassa on rekisteröity liki 1,5 miljoonaa koronavirustartuntaa ja alle 48 500 koronviruksen aiheuttamaan tautiin kuollutta.

Viime viikolla julkistettujen, verinäytteisiin perustuvien tutkimustietojen mukaan 32–63 prosenttia tutkituista olisi saanut koronavirustartunnan pandemian alkamisen jälkeen. Virallinen luku on kahdesta kolmeen prosenttia väestöstä.

Irlanti kaavailee hotellikaranteeneja riskimaista tuleville

Irlannin hallitus on hyväksynyt lakiesityksen, jonka myötä korkean koronariskin maista saapuvat matkustajat voidaan sulkea pakolliseen hotellikaranteeniin, kertovat BBC ja Irish Times -lehti. Karanteenin pituudeksi kerrotaan kaksi viikkoa.

Lakiesitys siirtyy parlamentin käsittelyyn. Esityksen mukaan sääntöjä rikkoville voidaan määrätä jopa 4 000 euron sakot ja enimmillään kuukauden vankeusrangaistus. Karanteenimääräys koskisi tulijoita 20 maasta. Lisäksi karanteeniin määrättäisiin tulijat, joilla ei ole esittää negatiivista koronatestitulosta.

Irish Timesin julkaisemalta listalta löytyy muun muassa Itävalta sekä useita Afrikan maita, mutta ei esimerkiksi Suomea. Brasiliasta ja Etelä-Afrikasta saapuvat on jo aiemmin määrätty eristämään itsensä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut