Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sää lämpenee – elohopea voi tiistaina nousta länsirannikolla kymmenen asteen tietämiin

Suomessa siirrytään tällä viikolla keväisempään vaiheeseen, ja tiistaina lämpötilat voivat lähennellä länsirannikolla jopa kymmentä lämpöastetta, kertoo Ilmatieteen laitos.

Tänään maanantaina suuressa osassa maata ollaan oltu kuitenkin pakkasen puolella ja tiistainakin voi vielä aamupäivästä olla vähän vaihtelevaa pilvisyyttä.

– Kyllä se puolenpäivän aikaan jo selkenee selvästi tässä lännessä ja aurinko lämmittää, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa STT:lle maanantaina alkuillasta.

Viljamaan mukaan lämpötilat voivat nousta tiistaina kymmeneenkin asteeseen maan läntisissä osissa Turun ja Porin välillä.

Elohopea nousee lähestulkoon koko maassa plussan puolelle. Pisimpään on kylmää aivan maan itäosissa. Pohjois-Karjalassa voidaan mahdollisesti jäädä tiistaina nollan asteen tuntumaan vielä iltapäivälläkin.

Maan pohjoisosissa lämpötila nousee mitä todennäköisimmin iltapäivän aikana plussalle.

– Hieman on pilvisempää käsivarren ihan pohjoisimmissa osissa, siellä voi ajoittain luntakin tulla. On lähellä nollaa astetta. Muuten kyllä ihan tuollainen poutainen ja hyvin aurinkoinen tuo iltapäivä, Viljamaa tarkentaa.

Pohjoisessa voidaan nähdä kovia tuulenpuuskia

Keskiviikkona lämpöasteita sen sijaan näyttäisi olevan koko maassa. Idässä ollaan Viljamaan mukaan päiväsaikaan viiden lämpöasteen paikkeilla ja lämpötila voi iltapäivällä vielä noustakin muutamalla asteella. Lapissakin ollaan aivan Pohjois-Lappia myöten plussan puolella.

Maan pohjoisosissa tuulee melkeinpä koko viikon. Keskiviikon ja torstain ajalle Ilmatieteen laitos on antanut myös puuskavaroituksen.

– Siinä kohtaa tällainen voimakas matalapaine menee sitä Jäämeren rannikkoaluetta pitkin, Viljamaa kertoo. Alueella voi olla tuolloin jopa 20 metriä sekunnissa puhaltavia puuskatuulia.

Viljamaa kertoi STT:lle sunnuntaina, että tämä viikko näyttää olevan tavanomaista lämpimämpi. Myös lähiviikoille on odotettavissa hieman tavanomaista lämpimämpää säätä.